Connect with us

Društvo

NOVA VAROŠ TOTALNO PARALISANA: Proglašena VANREDNA SITUACIJA, sneg padao 30 sati BEZ PRESTANKA!

Objavljeno

-

Foto: RINA

Jak vetar je napravio snežne nanose visine od nekoliko metara i to je ono što dodatno otežava stanje u našoj opštini“, izjavio je za RINU, Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.


Na delu teritorije opštine Nova Varoš, nakon višestanih obilnih padavina uvedena je vanredna situacija u sedam mesnih zajednica. Putevi do pojedinih mesnih zajednica su potpuno odsečeni, a najteža situacija je u Božetićima, Negbini, Beloj Reci, Akmačićima, Draglici, Jasenovu i na delu teritorije u prigradskim mesnim zajednicama Tikva i Brdo.

Foto: RINA

„Sneg koji je padao više od 30 sati odsekao je pojedine putne pravce, vanredna situacija je uvedena na planinskim prevojima iznad 1.000 metara nadmorske visine. Jak vetar je napravio snežne nanose visine od nekoliko metara i to je ono što dodatno otežava stanje u našoj opštini“, izjavio je za RINU, Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Mehanizacija je na terenu, a ono što ide na ruku putarima jeste prestanak padavina, pa se očekuje da će danas biti očišćena većina puteva, a u narednih nekoliko dana i svi putni pravci u planinskim područjima.


U SRBIJI VAKCINISANO 375.000 GRAĐANA! Masovan odziv, ispred nas je samo JEDNA ZEMLJA U EVROPI!


Izvor: Espreso

Društvo

SPOJIO MAJKU I ĆERKU POSLE 52 GODINE: Ovo je Radojica, a evo kako je postigao ovaj HEROJSKI ČIN!

Objavljeno

-

Objavio

Radojica Vukić, Foto: Printscreen/Kurir TV


Radojica će pamtiti to do kraja života


Svaki dan 52 godine, otkako su je razdvojili od Zorice, Leposava Dinkovski nije prestala da misli na ćerkicu koju je rodila kad je imala 16 godina, a njena majka i očuh su je uzeli i dali u hraniteljsku porodicu, i potom na usvajanje.

Ipak, sudbina je umešala prste i ponovo ćerku vratila u majčino naručje, a osoba koja je pomogla da se čitava priča ostvari je Radoica Vukić.

– Ja već skoro 30 godina živim u Italiji. Zoricu sam prvi put video sinoć, ali je ona prijateljica moje ćerke. Krenuo sam 18. maja za Beograd. Čuo sam već tada od svoje ćerke priču pa sam joj rekao da mi pošalje dokumenta kako bi probao da nešto uradim – rekao je Radojica.

Radojica se osvrnuo i na sam put koji je morao da pređe kako bi upoznao leposavu, Zoricinu majku.

– Prvo sam otišao kod matičara u Banatsko Novo Selo. Bio je ljubazan i sve mi je pokazao. Slučajno je bio upoznat, dao mi je ime od jedne žene. To je tetka Zoricina, dao mi je potom adresu – rekao je Radojica.

– Našao sam prvo Leposavinu sestru po majci. Ona me je uputila ka Leposavi. Rekao sam joj o Lorijani, ali ona je samo rekla da ne zna i nije verovala. Međutim kada sam joj pokazao pasoš kada je mala Zorica imala 2 godine ona ju je odmah prepoznala. Suze su joj odmah krenule na oči. Ona sirota nije mogla da veruje da je sve to istina – rekao je Radojica.

Dodao je da se čuo sa njima posle susreta i da je veoma srećan što je uspeo da ih spoji.

– Čuo sam se jutros sa njima. Ja rečima ne mogu da vam opišem taj susret. Toliko sam srećan što sam uspeo da spojim majku i ćerku posle toliko godina – rekao je Radojica.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h