Connect with us

Društvo

NEMANJA (16) SUTRA PUTUJE ZA TURSKU SA MAJKOM KOJA ĆE MU DONIRATI BUBREG: Jedan čovek uplatio 17.500 EVRA!

Objavljeno

-

Foto: RINA

Sa sinom se pakuje jer sutra iz Beograda putuju na renomiranu kliniku u Istanbul


.„Nismo očkivali da će se novac ovako brzo skupiti, dirnula nas je velika humanost. Novac za operaciju, 17.500 evra, donirao je čovek iz Vrnjačke Banje kom je taj novac ostao od operacije njegovog sina, koji je na žalost preminuo. On i supruga došli su u Čačak, upoznali smo se sa njima. Sada vršimo poslednje pripreme, nadamo se da će sve proteći u najboljem redu i da neće biti komplikacija. Ta klinika u Turskoj važi za jednu od najboljih u svetu, kad je u pitanju transplantacija bubrega.“, rekla je za RINU, Milena Božić iz Čačka.

Često se uz ime ove majke vezala i reč heroj, međutim ona smatra da za tako nešto nema potrebe, jer je sigurna da bi svaka majka za svoje dete učinila isto.

„Za sve majke zadravlje deteta je na prvom mestu i nijedna žrtva nije velika. Sigurna sam da nema te žene koja za svoje dete ne bi učinila isto. Samo majke znaju o čemu pričam, jer kad se kaže da je ta ljubav bezuslovna i bezgranična, to zaista jeste tako“, rekla je Milena.

U akciju prikupljanja pomoći za Nemanju pokrenuli su se i mnogi njegovi sugrađani, a prodavajući knjige na gradskom trgu Kanceklarija za mlade u saradnji sa Narodnom bibliotekom skupljeno je preko 200.000 dinara. Pre nekoliko dana na bedemu pored Morave organizovana je i humanitarna akcija „Čačak trči za Nemanju“, na kojoj su takođe skupljena značajna finansijska sredstva koja su pomogla da Nemanja otputuje na operaciju.

Izvor: Espreso

Društvo

DANAS ĆEMO LAKŠE DISATI, RHMZ UPOZORIO NA PLJUSKOVE: Evo kakvo vreme čeka Srbiju

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija,foto: Zorana Jeftić


U Srbiji će danas biti svežije i pretežno sunčano, dok će na jugu i istoku ponegde biti kratkotrajne kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod


Vetar će biti slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare, srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h