Connect with us

Društvo

MLADI IDU NA SKIJANJE,A ONDA STARIJI DOLAZE SA TEŽIM KLINIČKIM SLIKAMA: Dr Stevanović o posledicama nakon zimovanja

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Kako kaže, stabilan je priliv pozitivnih i novoobolelih


Ono što smo svi imali prilike da vidimo prethodnih dana jeste da je broj novozaraženih donekle manji, što je omogućilo isključivanje KBC Bežanijska kosa iz kovid sistema, rekao je danas nakon sastanka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i drugim direktorima kovid bolnica dr Goran Stevanović.

– Nažalost, nisam siguran da ćemo ovim tempom moći i dalje da nastavimo isključivanje bolnica – dodao je.

Kako kaže, stabilan je priliv pozitivnih i novoobolelih.

– Jedan od njih (novoobolelih) ima i kontakt sa skijalištima i zimovalištima, ali ne direktno, nego mlađi koji su bili na skijanju imali su neke tegobe, a onda stariji dolaze sa težim kliničkim slikama – istakao je Stevanović.

On je upozorio i da jedna doza vakcine nije dovoljna za sticanje imuniteta, te da je potrebno da prođe najmanje 10 do 15 dana od druge doze kako bi osoba bila imuna na korona virus. To znači da je potrebno strogo se pridržavati preventivnih mera.

– To je važno i zbog drugih respiratornih infekcija, čak i kada smo vakcinisani, te mere prevencija na mestima sa velkim brojem ljudi, nošenje maski… treba da ostane na snazi – dodao je.

Kako se budu kretali brojevi i potreba za posteljama u bolnicama razmatraće se dalja mogućnost redukcije kovid kapaciteta.

– To nam je želja, da imamo što manje obolelih od kovida i da se posvetimo pacijentima koji nemaju kovid – dodao je.

Bolnica Bežanijska kosa je već počela u toku jučerašnjeg dana da dislocira bolesnike kojima je potreban nastavak lečenja i otpušta izlečene.

– Sledi dezinfekcija bolnice koja će trajati 4-5 dana. KBC Zvezdara od ponedeljka radi punim non-kovd kapacitetom – kazao je Stevanović.

Đerlek: Broj pacijenata na respiratoru ne opada, to umanjuje vrednost vakcinacije

– Završili smo sastanak sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom. Imali smo razgovore na više tema, ono što nas u Ministarstvu zdravlja zabrinjava je što broj novozaraženih ne opada i broj pacijenata na respiratoru ne opada. To znači da moramo da budemo vrlo oprezni, da se pridržavamo epidemioloških mera, da nosimo maske i držimo distancu. Sve to umanjuje vrednost vakcinacije – kazao je dr Mirsad Đerlek.


Ubistvo žene u Temerinu, uhapšen suprug


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

NBS OBJAVILA: Ovo je najnoviji kurs evra!

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Profimedia


Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara


Zvanični srednji kurs danas je 117,3909 dinara za evro, što je najveća vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar prema evru vredi 0,1 odsto više nego pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h