Connect with us

Društvo

MALIŠANI NA UDARU NOVOG SOJA KORONE? Pedijatar DOKTOR LEKIĆ OTKRIO da li su deca podložnija MUTIRANOM virusu

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Novi soj korona virusa koji je registrovan u Velikoj Britaniji izazvao je veliku paniku među građanima širom sveta


Prema rečima stručnjaka, ovaj oblik virusa u sebi sadrži veliki broj mutacija, te se mnogi pitaju da li će vakcina biti podjednako delotvorna na ovom obliku, kao i na onom starom.

I dok se naučnici i dalje bave ispitivanjem novog soja, jedno je za sada sigurno. Širi se brže nego prethodni oblik.

Britanski stručnjaci, takođe, tvrde da od novog oblika korone više oboljevaju deca.

O ovoj temi govorio je i pedijater, dr Vojislav Lekić.

– Ja sam po malo postao skeptičan, jer već jutros čitam nešto gde kaže da možda to baš i nije tako. Osim toga, virus mutira, to nije ništa novo. Osim toga, vi imate ne znam ni ja koliko sojeva običnog gripa. Jer i virus se bori za opstanak. On se menja i mutira. Jedino što je nevolja u svemu ovome je činjenica da ovaj virus brže mutira nego drugi virusi.

-Što se tiče dece, broj zaraženih koji je porastao, ali nikada se nije ni tvrdilo da se deca ne zaražavaju. Doduše, ui početku su bile razne spekulacije, te deca se ne zaražavaju, te žene… Ništa nismo znali, kao i za ovaj novi soj. Niko nije tvrdio da deca ne mogu da se zaraze, mada sam čitao svašta. Lekari pišu neke radove, sam Gospod Bog zna na šta se pozivaju. Reč je o tome da se i ranije znalo da se deca mogu zaraziti. I nije problem što ih sada ima više. Logično je da ih bude više, s obzirom na to da raste broj zaraženih, jedini je problem da li će klinička slika biti blaga, a to niko ne zna.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

MUSTAFA (25) UPALIO SVOG STOJADINA NA +40 I ZAPUCAO NA MORE: Nema ko ga ne zna, PUT PREŠAO BEZ STRAHA! (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mustafa, Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO


Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku


Mustafa Čobo (25) mladić iz Kaknja, svojim Stojadinom stigao je na hrvatsku obalu. Čobo je poznat po svojoj ljubavi prema starim Zastavama, a vlasnik je i jednog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini.

Izgleda da njemu ne smetaju visoke temperature širom Hrvatske. Iako njegov Stojadin nema klimu, na kojoj mnogi ljudi u današnje vrijeme insistiraju tokom vožnje automobilom, Mustafa je seo u svoje vozilo i krenuo na more.

Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku:

“Zastavom po Hrvatskoj. Hvala na prvom susretu u Živogošću. Hvala na lepom druženju. Postoji li iko da me ne poznaje u Hrvatskoj. I da me nije ugostio”, napisao je uz fotografije.

foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO

Posetio je Makarsku, Bašku Vodu, Živogošće, a put dug 222 kilometara prešao je, kaže, bez problema i straha.

“Svaki automobil zahteva pažnju i redovno održavanje, pa tako i Stojadin. Uopše ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilometara”, rekao je on za Hayat.

Podsetimo, Mustafa nije prvi ove godine!

„Skidam kapu gospodinu“, „Alal vera, burazeru, to je podvig, bez klime“, samo su neki od komentara ispod fotografije iz Lefkade, a upućeni su vlasniku jednog stojadina koji je ovim autom stigao u Grčku i privukao ogromno interesovanje na Fejsbuku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h