Connect with us

Društvo

KORONA ŽURKE ŠIROM SRBIJE: Prekinuta proslava punolestva, pisane i kazne

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Rođendanska žurka je inače organizovana u privatnom stambenom objektu u selu pored Rasine, a otkrivena je od Komunalne milicije prema prethodnoj prijavi


Komunalna milicija iz Kruševca prekinula je sinoć oko 23.30 sati uz asistenciju pripadnika Policijske stanice proslavu 18. rođendana u selu Jablanica.

Prema odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti za 40 zatečenih osoba napisan je prekršajni nalog za jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 5.000 dinara.

Rođendanska žurka je inače organizovana u privatnom stambenom objektu u selu pored Rasine, a otkrivena je od Komunalne milicije prema prethodnoj prijavi, prenosi Kurir.

Nezakonito okupljanje građana u suprotnosti je sa zakonskim propisima i zaključcima Kriznog štaba Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Kruševca, a kažnjivo je jer je održano u uslovima epidemije virusa korona.

Advertisement

POHAPŠENI LJUDI KOJI SU PRAVILI ŽURKU NA TAŠU SINOĆ: Tri osobe završile sa lisicama


Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

KOLIKO ĆE NAM BITI VEĆI RAČUN ZA GAS? Bajatović izneo brojku, poskupljenje od 1. novembra

Objavljeno

-

Objavio

Dušan Bajatović, Foto: Prinstcreen/RTS

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune


Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da sve one koji se greju na gas očekuje poskupljenje, ali da je suština da ono neće biti veće od 10 odsto. Ako preračunamo na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih, povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je 400 kubika, biće 1.600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, objašnjava Bajatović.

Gas će od novembra biti skuplji 10 posto. Agencije za energetiku dala je saglasnost za poskupljenje gasa za javno snabdevanje pa će kilovat sat koštati 4,54 dinara odnosno, sa PDV-om 5,02 dinara.

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune za oko 850 dinara.

„Ako uzmete da preračunamo to sad na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih pa povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je tu bilo 400 kubika, biće 1600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, kaže Bajatović.

Advertisement

Prema njegovim rečima, suština je da poskupljenje neće biti veće od 10 odsto.

„Odluka je donesena i ona će se primenjivati od 1. novembra. Što znači da će početi da se plaća od 1. decembra. Na taj način smo pomerili, da kažem, praktično račune, odnosno ovo poskupljenje u iduću godinu“, napomenuo je Bajatović.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h