Connect with us

Društvo

KLINIČKI CENTAR SRBIJE PROMENIO IME! Odluka stupa na snagu danas

Objavljeno

-

Foto: Nebojša Mandić

Klinika za stomatologiju Niš se od danas zove Klinika za dentalnu medicinu Niš


Klinički centar Srbije (KCS) od danas se ne zove tako već Univerzitetski klinički centar Srbije. Ova odluka Vlade objavljena je 21. januara u Službenom glasniku a stupa na snagu danas. Pored KCS, novi naziv od danas ima još nekoliko zdravstvenih ustanova.

O objavljenoj Uredbi u Službenom glasniku doslovce piše:

– Naziv Kliničkog centra Srbije, Pasterova 2, Beograd čiji je osnivač Republika Srbija, menja se i glasi ,,Univerzitetski klinički centar Srbije”. Klinički centar iz tačke 1. ove odluke uskladiće Statut i druge opšte akte sa ovom odlukom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Pored najveće kuće zdravstva, nov naziv je dobilo još 10 zdravstvenih ustanova. Promenjeno je 6 naziva ovih ustanova u Beogradu, 3 ustanove u Nišu, i 2 u Kragujevcu.

Tako se od danas i Klinički centar Niš zove Univerzitetski klinički centar Niš. Naziv je promenio i Klinički centar Kragujevac u Univerzitetski klinički centar Kragujevac.

Klinika za stomatologiju Niš se od danas zove Klinika za dentalnu medicinu Niš. U ovom gradu je naziv promenjen Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, koji se od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Niš.

I u Kragujevcu se Zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, kao i u Beogradu, gde je Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas Gradski zavod za urgentnu medicinu.

Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ sada je Institut za ortopediju Banjica, Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju Lazarevac je Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac, a Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje je svoj naziv promenio u Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje.

Gradski zavoda za kožno-venerične bolesti sada je Gradski zavod za kožne i venerične bolesti.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

DANAS ĆEMO LAKŠE DISATI, RHMZ UPOZORIO NA PLJUSKOVE: Evo kakvo vreme čeka Srbiju

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija,foto: Zorana Jeftić


U Srbiji će danas biti svežije i pretežno sunčano, dok će na jugu i istoku ponegde biti kratkotrajne kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod


Vetar će biti slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare, srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h