Connect with us

Društvo

IZJAVA DOKTORA JANKOVIĆA NAJBOLJE GOVORI O TOME KROZ ŠTA PROLAZE SRPSKI LEKARI

Objavljeno

-

Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Hilda Ríos

“I dalje traje borba za ljudske živote, naročito onih najteže obolelih. Jako je teško i ne stiče se utisak da situacija popušta, ali nemamo trend povećanja i nadamo se da će se to zadržati“, rekao je Janković


Intenzivna nega kovid bolnice Kliničkog centra Niš je pod konstantnim pritiskom već devet meseci, a posebno u ovom trećem piku epidemije korona virusa kada je gotovo svakog dana na ivici maksimalnih kapaciteta, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

„To je trenutno jedna od najkompleksnijih i najvećih jednica intenzivne nege u kovid sistemu, čiji je maksimalni kapacitet oko 70 kreveta za lečenje najtežih pacijenata“, rekao je Janković za Pink.

Naveo je da je intenzvina nega, naročito u ovom trećem piku epidemije korona virusa, gotovo svakog dana na „ivici maksimalnih kapaciteta“ i da trenutno ima više od 60 pacijenata, od kojih je 11 iz Niša, dok su ostali iz Jagodine, Preševa, Gnjilana, Gračanice, Kosovske Mitrovice, Kladova…

„I dalje traje borba za ljudske živote, naročito onih najteže obolelih. Jako je teško i ne stiče se utisak da situacija popušta, ali nemamo trend povećanja i nadamo se da će se to zadržati“, rekao je Janković.

Advertisement

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

KOLIKO ĆE NAM BITI VEĆI RAČUN ZA GAS? Bajatović izneo brojku, poskupljenje od 1. novembra

Objavljeno

-

Objavio

Dušan Bajatović, Foto: Prinstcreen/RTS

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune


Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da sve one koji se greju na gas očekuje poskupljenje, ali da je suština da ono neće biti veće od 10 odsto. Ako preračunamo na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih, povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je 400 kubika, biće 1.600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, objašnjava Bajatović.

Gas će od novembra biti skuplji 10 posto. Agencije za energetiku dala je saglasnost za poskupljenje gasa za javno snabdevanje pa će kilovat sat koštati 4,54 dinara odnosno, sa PDV-om 5,02 dinara.

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune za oko 850 dinara.

„Ako uzmete da preračunamo to sad na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih pa povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je tu bilo 400 kubika, biće 1600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, kaže Bajatović.

Advertisement

Prema njegovim rečima, suština je da poskupljenje neće biti veće od 10 odsto.

„Odluka je donesena i ona će se primenjivati od 1. novembra. Što znači da će početi da se plaća od 1. decembra. Na taj način smo pomerili, da kažem, praktično račune, odnosno ovo poskupljenje u iduću godinu“, napomenuo je Bajatović.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h