Connect with us

Društvo

DA LI JE VAŽNIJE DA ODEMO NA SKIJANJE ILI DA OSTANEMO ZDRAVI?

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/yputube

Da li je važnije da se ode na skijanje i zimovanje, ili da ostanemo zdravi?


U Srbiji broj novozaraženih i umrlih ne opada, zbog čega je zasedao Krizni štab ali nove mere još uvek nisu donete.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović rekao je nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara s direktorima kovid bolnica da su brojke prevelike da bi sistem mogao da funkcioniše, a njegova zamenica dr Ivana Milošević objasnila je koji je apel na koji se Beograđani oglušuju, i time dodatno opterećuju sistem.

„Ne želim nikoga da plašim, ali nemam ništa ni lepo, ni ohrabrućuje da kažem. Broj pregleda prelazi 400 već danima, iako smo apelovali na ljude da idu u prijemne centre, ljudi i dalje dolaze na Infektivnu. Svi pacijenti su na kiseoničkoj potpori, mi više ne možemo da primamo pacijente kojima kiseonik nije potreban“, rekla je ona.

„Da li je važnije da se ode na skijanje i zimovanje, ili da ostanemo zdravi? Početkom jeseni smo poznavali nekoga ko se inficirao, sada sam nažalost sigurna da svi znamo neku porodicu u kojoj je neko umro. Kolege su nam na respiratorima, mi ne možemo više da izdržimo“, rekla je ona.

Advertisement

Izvor: Espreso

Društvo

KOLAPS U OVIM DELOVIMA GRADA: Izbegnite ih ako imte alternativu!

Objavljeno

-

Objavio

Gužva, Foto: Petar Aleksić

Zbog radova, zatvoren je deo Požeške na Banovom Brdu, pa se saobraćaj preusmereva na okolne saobraćajnice


Ovog jutra velike gužve su na delu auto-puta od Konjarnika i Plavog mosta ka Autokomadi i dalje ka Gazeli.

Zbog radova, zatvoren je deo Požeške na Banovom Brdu, pa se saobraćaj preusmereva na okolne saobraćjnice.

U ostalim delovima grada pojačan je intenzitet saobraćaja, naročito na mostovima, ali nema većih gužvi i zastoja.

I dok je u većem delu Beograda jutros sunčano, magla smanjuje vidljivost na Novom Beogradu i na manje od 200 metara, pa je neophodan dodatni oprez.

Advertisement

S obzirom na to da je danas petak, gužve se naročito očekuju u poslepodnevnim časovima, pa je potrebno naoružati se stpljenjem.

Saobraćaj, Gužva, Beogradfoto: Petar Aleksić

Za Beograd su i za danas najvaljane padavine, naročito u drugom delu dana i pred kraj dana, pa će u saobraćajnice biti mokre i klizave, ponegde i uz veće zaržavanje vode, a u slučaju vrlo obilnih pljuskova očekuje se i duže zadržavanje vode, zbog nemogućnosti da odovodni i kanalizacioni siste,i prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Dakle, u saobraćaju je neophodan dodatni oprez i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju, ali i vremenskim uslovima.

Inače, zbog noćašnjeg nevremena, na saobraćajnicama u mnogim delovima grada zbog obilne kiše pojavili su se nanosi šljunka i šuta, koji mogu predstavljati opasnost u saobraćaju, naročito pri većim brzinama i pri naglom kočenju.

Izvor: Espreso

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h