Connect with us

Društvo

DA LI ĆE BITI SNEGA ZA NOVU GODINU? Poznati SRPSKI meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka za PRAZNIKE!

Objavljeno

-

Foto: AP

Što se vetra tiče, košava i severac se mogu očekivati pred 25. decembar


Poznati srpski meteororlog Nedeljko Todorović najavio je da će do 25. decembra temperature biti iznad proseka za ovo doba godine, a da onda sledi zahlađenje, dok ćemo sneg videti tek u januaru 2021. godine.

„U narednih sedam do deset dana biće jutarnje magle i mraza, ali će dnevne temeprature biti iznad proseka. Biće oko sedam stepeni Celzijusa, a pojedinih dana čak i do 12“, izjavio je Todorović na TV Prva.

Od 25. decembra sledi trodnevno zahlađenje sa padavinama i to mahom samo u višim predelima, dok u nižim, ako ih i bude, biće to male količine.

Todorović je kazao da će 25. decembra biti trodnevno zahlađenje sa oblacima i padavinama, ali je mala verovatnoća da će padavina biti u nižim predelima. On je najvio kišu i to malu količnu u nižim predelima.

Što se vetra tiče, košava i severac se mogu očekivati pred 25. decembar.

„Gledajući smene, ipak je velika verovatnoća da u januaru i februaru bude padavina, smenjivaće se kiša i sneg“, dodao je Todorović.

Ističe da će zima biti malo toplija od proseka.

„Vidi se ritam – svake 22 godine naiđe hladnija varijanta zime. Poslednja tako hladna zima bila je februar 2012. godine, kada su se i Sava i Dunav zaledili“, podsetio je Todorović.

Izvor: Espreso

Društvo

SPOJIO MAJKU I ĆERKU POSLE 52 GODINE: Ovo je Radojica, a evo kako je postigao ovaj HEROJSKI ČIN!

Objavljeno

-

Objavio

Radojica Vukić, Foto: Printscreen/Kurir TV


Radojica će pamtiti to do kraja života


Svaki dan 52 godine, otkako su je razdvojili od Zorice, Leposava Dinkovski nije prestala da misli na ćerkicu koju je rodila kad je imala 16 godina, a njena majka i očuh su je uzeli i dali u hraniteljsku porodicu, i potom na usvajanje.

Ipak, sudbina je umešala prste i ponovo ćerku vratila u majčino naručje, a osoba koja je pomogla da se čitava priča ostvari je Radoica Vukić.

– Ja već skoro 30 godina živim u Italiji. Zoricu sam prvi put video sinoć, ali je ona prijateljica moje ćerke. Krenuo sam 18. maja za Beograd. Čuo sam već tada od svoje ćerke priču pa sam joj rekao da mi pošalje dokumenta kako bi probao da nešto uradim – rekao je Radojica.

Radojica se osvrnuo i na sam put koji je morao da pređe kako bi upoznao leposavu, Zoricinu majku.

– Prvo sam otišao kod matičara u Banatsko Novo Selo. Bio je ljubazan i sve mi je pokazao. Slučajno je bio upoznat, dao mi je ime od jedne žene. To je tetka Zoricina, dao mi je potom adresu – rekao je Radojica.

– Našao sam prvo Leposavinu sestru po majci. Ona me je uputila ka Leposavi. Rekao sam joj o Lorijani, ali ona je samo rekla da ne zna i nije verovala. Međutim kada sam joj pokazao pasoš kada je mala Zorica imala 2 godine ona ju je odmah prepoznala. Suze su joj odmah krenule na oči. Ona sirota nije mogla da veruje da je sve to istina – rekao je Radojica.

Dodao je da se čuo sa njima posle susreta i da je veoma srećan što je uspeo da ih spoji.

– Čuo sam se jutros sa njima. Ja rečima ne mogu da vam opišem taj susret. Toliko sam srećan što sam uspeo da spojim majku i ćerku posle toliko godina – rekao je Radojica.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h