Connect with us

Društvo

CENE NA KOPAONIKU I ZLATIBORU DA SE SMRZNEŠ! Čaša jogurta 170, soka 480 dinara

Objavljeno

-

Foto: Stojan Maleš

Ako mnogi zbog kovida 19 ne idu na zimovanje u inostranstvo onda zbog cena će dobro ramisliti da li će na srpske planine. I to zbog cena u restoranima i kafićima gde, primera radi, pita košta 750 dinara, kačamak 650 dinara, jaje na oko 450 dinara, ceđeni miks 615 dinara, a 0,25 litara gaziranog soka 480 dinara?!


Pandemija korone napravila je ugostitelje na srpskim planinama turističkim monopolistima pa su tako goste dočekali cenovnicima koji podsećaju na stare, domaćinske običaje – „izuvanje na vratima“.

Doručak na planini ko ručak u centru Beograda

Kako drugačije prokomentarisati jelovnik u jednom od restorana na Zlatiboru čiji doručak košta maltene koliko ručak u elitnim beogradskim ugostiteljskim objektima.

Tako, recimo, pet komada uštipaka sa kajmakom košta čak 840 dinara, heljdopita neverovatnih 750 dinara već pomenuti kačamak 650 dinara, lepinja sa kajmakom i pršutom 600 dinara, topli sendvič 430 dinara, tri jaja na oko 420 dinara, a 0,2 litara jogurta ili kiselog mleka 170 dinara?!

„Jedinstven“ cenovnik sa Zlatibora nije mogao da prođe bez komentara na Tviteru.

Foto: Tviter

U zlatiborskim kafićima, primera radi, četvrt litre gaziranog soka staje 480 dinara dok je ista količina piva još veći luksuz – 650 dinara!

Ništa jeftinije nije ni Kopaoniku. Ni tamo vreme nije novac. Pošto je temperatura daleko prihvatljivija od cena. A cenovnik u kafićima je da se smrzneš.

Primera radi, ceđeni miks, ma šta to značilo, košta 615 dinara. Po ceni bi se reklo da u taj miks cede novčanik gosta. Konačno, ni kafa nije jeftina – espresso iznosi “tričavih” 270 dinara.

U Bujanovcu cela porodica pije i jede za jedan sok na planini

Kao portivtežu cenama na planinama iznad svake „nadmorske visine“ u Srbiji jedan tviteraš otkrio je račun iz jedne poslastičarnice na krajnjem jugu Srbije – u Bujanovcu.

– U jednom mestu u Srbiji, kafe/poslastičarnica u samom centru grada: – četiri produžena espresa – četiri parčeta torte, dve boze, dva soka = 430 din – naveo je tviteraš.

Ako se ima u vidu da Stara planina nema restorane i kafiće izvan hotela koji je približno skupocen kao ugostiteljski objekti na Zlatiboru ili Kopaoniku onda većini ljubitelja zimovanja ne preostaje ništa nego da u snegu i skijanju uživaju, pre svega, na slikama, internetu ili televiziji.

Izvor: Blic

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

MUSTAFA (25) UPALIO SVOG STOJADINA NA +40 I ZAPUCAO NA MORE: Nema ko ga ne zna, PUT PREŠAO BEZ STRAHA! (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mustafa, Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO


Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku


Mustafa Čobo (25) mladić iz Kaknja, svojim Stojadinom stigao je na hrvatsku obalu. Čobo je poznat po svojoj ljubavi prema starim Zastavama, a vlasnik je i jednog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini.

Izgleda da njemu ne smetaju visoke temperature širom Hrvatske. Iako njegov Stojadin nema klimu, na kojoj mnogi ljudi u današnje vrijeme insistiraju tokom vožnje automobilom, Mustafa je seo u svoje vozilo i krenuo na more.

Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku:

“Zastavom po Hrvatskoj. Hvala na prvom susretu u Živogošću. Hvala na lepom druženju. Postoji li iko da me ne poznaje u Hrvatskoj. I da me nije ugostio”, napisao je uz fotografije.

foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO

Posetio je Makarsku, Bašku Vodu, Živogošće, a put dug 222 kilometara prešao je, kaže, bez problema i straha.

“Svaki automobil zahteva pažnju i redovno održavanje, pa tako i Stojadin. Uopše ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilometara”, rekao je on za Hayat.

Podsetimo, Mustafa nije prvi ove godine!

„Skidam kapu gospodinu“, „Alal vera, burazeru, to je podvig, bez klime“, samo su neki od komentara ispod fotografije iz Lefkade, a upućeni su vlasniku jednog stojadina koji je ovim autom stigao u Grčku i privukao ogromno interesovanje na Fejsbuku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h