Connect with us

Politika

DIJANA TRAŽILA DA PRISLUŠKUJU VUČIĆA,ŠTITILA MAFIJAŠE: Saslušano 50 policajaca, od Hrkalovićke dobijali naređenja

Objavljeno

-

Foto: MUP

Tokom jučerašnjeg ispitivanja Hrkalovićeva je pristala da na 20 pitanja odgovori i na poligrafu


Dijana Hrkalović koja je godinama radila u MUP Srbije kao državni sekretar, naredila je prisluškivanje predsedika Srbije Aleksandra Vučića, potvrdilo je svojim iskazom oko 50 pripadnika MUP-a koji su saslušani u okviru istrage o prisluškivanju predsednika Srbije, članova njegove porodice i najbližih saradnika. Zbog sumnje da je pored toga odavala i policijske i ostale informacije mafijašima, preciznije kavačkom klanu, Hrkalovićevoj je policija postavljala pitanja nekoliko sati.

„Njeni odgovori bil su uglavnom da se ne seća, da ne pamti, da nije upućena. Promena u stavu i ponašanju videla se kada joj je postavljeno pitanje o nalogodavcu, da li je i ko stoji iza zahteva da se tajno i neovlašćeno snimaju razgovori šefa državenaveli su izvori iz istrage, a prenosi Srpski telegraf. Hrkalovićeva je danas odbila da na ista pitanja odgovara na poligrafu.

Tokom jučerašnjeg ispitivanja Hrkalovićeva je pristala da na 20 pitanja odgovori i na poligrafu. Međutim, danas je javila a po savetu advokata to odbija.

Izvor iz istrage dodaje i da se iskazi saslušanih policajaca poklapaju, te da se vezano za prisluškivanje Vučića pominju ista imena.

Advertisement

„Naloge za slušanje Vučićevih razgovora stizali su od Hrkalovićevem, kao i od njenog nekadašnjeg bliskog saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, koji je bio načelnik Službe za specijalne istražne radnje Uprave kriminalističke policije. Milenković je na saslušanjju rekao da je naloge dobijao od Hrkalovićeve . Transkripti Vučićevih razgovora prema tvrdnjama saslušanih, prosleđivani su Hraklovićevoj.

S druge strane Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas predistražni postupak . Još 15. decembra prošle godine naložili su Ministarstvu unutrašnjih poslova da prikupi potrebna obaveštenja . Kako se navodi u saopštenju tužlaštva, ovaj zahtev dopunjen je u januaru ove godine i cilj je bio da se predistražnim postupakomprovere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje činjenica i okolnosti.

Predistražni postupak već je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost. O rezultatima predistražnog postupka, a po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal će obavestiti javnost, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije, objašnjava da je formiranpredmet u tužilaštvu, te da predistražna faza znači da se kada proveravaju svi navodi u vezi sa konkretnim činjenicama, prikupljaju materijalne dokaze da bi se identifikovali učesnici i organizatori.

„Sama činjenica da je predsednik Republike Srbije prisluškivan, odnosno da je bio pod nekom vrstom neovlašćenog nadzora, snimanja ili praćenje svih državnih organa u cilju zaštite ustavnog poretka, države i građana“, poručuje Stefanović.

Advertisement

Gde su dokumenta sa prikupljenim transkriptima, koje su, prema tvrdnjama saslušanih policajca predavani direktno Hrkalovićevoj, ,pita se i poslanik i član predsedništva SNS Vladimir Đukanović i iznosi svoje viđenje razloga prisluškivanja.

„Isključujem mogućnost da sam vrh MUP-a to nije znao. To je To je nenormalno i van svake pameti, čak mislim i da je po njihovom nalogu to rađeno. Postavlja se pitanje zašto i zbog čega, šta se radilo sa tim informacijamasa kim su trgovali , Očigledno je i neka mafija dobijala te informacije“, zaključuje Đukanović.

Izvor: Espreso/Srpski telegraf

Politika

Sramota opozicije u Bačkoj Palanci: Brutalno izviždana sestra tragično preminulog dečaka (FOTO/VIDEO)

Objavljeno

-

Foto: NS Uživo

Skupu su prisustvovali i opozicionari iz Beograda poput Zorana Lutovca i Zdravka Ponoša

Danas je u Bačkoj Palanci održan skup dela opozicije povodom nedavne tragične smrti Aleksandra Mijaljkovića.

Na skupu se prisutnima obratila i rođena sestra tragično preminulog dečaka, Zorana Mijaljković, koja je ovom prilikom pročitala potresno pismo svoje majke.

U pismu je majka dečaka, Ivana Mijaljković apelovala u ime porodice na sve građane, novinare i političke činioce da se tragičan slučaj koji je zadesio porodicu Mijaljković ne koristi u političke svrhe i dnevna politička prepucavanja.

Međutim, delu opozicije očigledno ništa nije sveto, pa su prostačkim dobacivanjem i salvom zvižduka dočekali reči sestre preminulog dečaka. Ovom prilikom su opozicionari dobacivali da je pismo majke sastavio predsednik opštine Branislav Šušnica.

Advertisement

Takođe, prisutnima su se obratili i Miroslav Tubaković iz stranke Zdravka Ponoša koji je u
jedno i komšija porodice Mijaljković.

Foto: NS Uživo

Svojih pet minuta slave u ovoj tragediji su dočekali i Dragan Petrović koji je promenio nekoliko političkih stranaka, kao i Željko Pejčić, koji je tvrdio da je dobio otkaz u JKP Komunalprojekt, iako je dokazano da je to netačna informacija.

Skupu su prisustvovali i opozicionari iz Beograda poput Zorana Lutovca i Zdravka Ponoša.

Advertisement

Još jednom apelujemo, na sve učesnike u društvenom i političkom životu da ne zloupotrebljavaju jednu strašnu tragediju zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h