Connect with us

Društvo

DANAS ISTIČE ROK ZA PRIJAVU PROGRAM „MOJA PRVA PLATA“: Evo koliku će nadoknadu dobijati mladi, ima RAZLIKE!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

U prvoj polovini novembra povezivaće se kandidati sa poslodavcima iz privatnog a u drugoj polovini sa poslodavcima iz javnog sektora


Rok za prijavljivanje poslodavaca za program Moja prva plata ističe danas a u drugoj fazi programa od 3. do 31. oktobra prijavljivaće se kandidati, tj. nezaposleni mlađi od 30 godina.

U prvoj polovini novembra povezivaće se kandidati sa poslodavcima iz privatnog a u drugoj polovini sa poslodavcima iz javnog sektora.

POGLEDAJ:  UMESTO NA NEDELJNOM NIVOU, RASPORED SE MENJA DNEVNO: Ko menja lekare i medicinske sestre kada obole od korone?

U decembru će prvo biti objavljene liste poslodavaca sa odobrenim pozicijama, a onda će se zaključivati ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata.

Program Vlade Srbije Moja prva plata sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstava za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te finansija i omladine i sporta, kao i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

POGLEDAJ:  DA LI ZNATE ŠTA ZAPRAVO ZNAČI IME SRBI? Postoji još jedan narod koji se zove KAO MI

Cilj programa jeste da mladi steknu radno iskustvo i veštine koje će im pomoći u zapošljavanju, kao i da se privredi pruži podrška u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Mladi sa srednjom stručnom spremom koji budu angažovani u sklopu ovog programa, devet meseci koliko osposobljavanje za rad traje, dobijaće mesečnu nadoknadu od po 25.000 dinara a oni sa završenim fakultetom 30.000.

POGLEDAJ:  NOVOSAĐANI I DANAS BEZ VODE! Evo u kom DELU će doći do prekida

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

SVEŠTENIK OTKRIO TAJNU KOJA ŠOKIRA: Ako osoba ovo radi, ona je ZAPOSEDNUTA, znakovi su sledeći

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Profimedia

Najjasniji znak „opsednutosti“ je odbijanje svetoga


O. Vinćenco je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine, a sada je otkrio svetu kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo.

Jedan od devet službenih egzorcista u rimskoj nadbiskupiji, O. Vinćenco, otkrio je kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo.

– Najjasniji znak „opsednutosti“ je odbijanje svetoga. Dakle, snažno bunjenje kada počinje molitva ili kada im položim ruke na glavu – ističe Vinćenco.

POGLEDAJ:  IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA KOD ZUBINOG POTOKA: Policija privela 2 mladića zbog majica?!

O. Vinćenco je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine. Bio je župnik u trima župama, a od 1991. pa sve do danas je egzorcist. Objašnjava da to nije neka specijalna moć, nego „služba, koju može da obavlja jer je dobio to ovlašćenje, na temelju kanonskog prava“.

Pred njegovom sobom u omanjoj crkvi nedaleko od Vatikana vazda je red.

POGLEDAJ:  POČELA PROBNA DRŽAVNA MATURA: Da li će zameniti prijemni ispit za fakultet?

– Ali ja mogu da ih primim najviše tridesetak dnevno, od jutra do večeri, pa bi ih trebalo još. Svaki dan susrećem mnoge osobe koje pate, malodušne su, smućene, poremećene, izmučene; osobe kojima je potrebno da ih neko sasluša, da ih prosvetli , da im pomogne. Mnogi su od njih pali u ruke vračevima, „čarobnicama“, gatarama iz karata, „senzitivcima“ koji su ih iskoristili za novac, nudeći lažna rešenja za njihove probleme, dapače pogoršavajući ih, jer je magija teren za demone – kaže egzorcist.

POGLEDAJ:  Kakva nas jesen čeka: Velika prognoza koja će obradovati mnoge

– Svima njima nastojim da prenesem poruku nade i poverenja. Imam utisak da se uvećava potreba za obraćanjem figurama poput moje: manjka duhovnost, porodična sloga. Prečesto se misli samo na materijalna blaga ovoga sveta. A vrag deluje, zahvaljujući i prosvetiteljima, koji smatraju da je on izmišljotina srednjega veka- napominje Vićenco.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h