Connect with us

Društvo

CELA SRBIJA GLEDA U CRVENOG TAKMIČARA I NE TREPĆE: Da li je ovo REALNO, BRE? Čoveče, SABERI SE! (VIDEO)

Objavljeno

-

Slagalica, Foto: Printscreen/RTS

Crveni takmičar je žarko želeo da bude prvi koji će se javiti, a onda


Borba za finale popularnog kviza Slagalica uvek je puna napetosti, ali ono što su sinoć videli gledaoci RTS bilo je, u najmanju ruku, neočekivano.

Naime, oni koji prate redovno ovaj kviz znaju da je jedna od odlučujućih igara „Ko zna zna“ u kojoj je moguće osvojiti čak 100 poena. Pravo da prvi odgovara ima takmičar koji se prvi javi klikom na miš, pa stoga ne čudi što se uvek vodi borba za ovo famozno prvenstvo klika.

POGLEDAJ:  NAJNOVIJA VEST: Od ponoći više neće biti potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju iz Mađarske

Međutim, sinoć se na malim ekranima mogla videti vrlo grozničava borba za svaki poen u ovoj igri. Crveni takmičar je žarko želeo da bude prvi koji će se javiti, a u toj njegovoj borbi stradao je miš. Potezi takmičara nisu ostali neprimećeni ni kod voditeljke, koja je jedva suzdržala smeh dok se on borio za poene.

POGLEDAJ:  NEMA DALJE, PALMA UČI EGIPĆANE KAKO DA BOKSUJU: Ovaj do njega je POBEDIO! (VIDEO)

Međutim, uprkos žarkoj želji i žustrom napadu na miša, uspeo je prvi da se javi samo na jedno pitanje.

Borbu pogledajte od 15.45.

Društvo

DANAS SPC I VERNICI SLAVE PRVOG JEVANĐELISTU: Ne zaboravite da se pomolite uz ove reči, zaštitnik je ovih ljudi!

Objavljeno

-

Objavio

Matijevdan, Foto: Printscreen/youtube

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve


Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici slave dana Svetog apostola i jevanđelistu Mateja. Ovaj dan u crkvenom kalendaru je označen podebljanim, crnim slovom.

Matej je bio Jevrejin i bogati poreznik i sakupljao je prihode na putu koji je od Kapernauma prelazio iz Galileje u Siriju. Danas je, kažu, dobro pročitati Jevanđelje koje je on napisao, ali i platiti sve poreze i dugove.

POGLEDAJ:  DA LI ĆE PIKSI BITI NOVI SELEKTOR? Oglasio se i Kokeza po tom pitanju!

Poreznici nisu bili omiljeni u narodu, koji ih nije cenio i držao ih je za korupmirane i obredno nečiste. Matejev život se promenio kada ga je Isus Hrist pozvao da ga sledi, a kasnije ga je Hrist uvrstio među 12 apostola.

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve.

Matej je bio očevidac i svedok Isusovog života i zemaljske smrti, vaskrsenja i uznošenja na nebo. Apostol je, po prijemu Svetog Duha, prvo propovedao jevanđelje u Palestini, u Jerusalimu i okolini.

POGLEDAJ:  DA LI JE BOJAN POGINUO ZBOG SELFIJA? Mladić stajao na vagonu, ubilo ga 25.000 volti, detalji nesreće u Rumi!

Po odlasku iz Jerusalima propovedao je hrišćanstvo u Makedoniji, Siriji, Etiopiji.

Prema predanju, Sveti apostol Matej je napisao prvo jevanđelje – Sveto jevanđelje po Mateju, te se naziva i jevanđelist Matej.

Matej se smatra zaštitnikom carinika, poreznika, bankara i računovođa. Slava Sveti Matej – Matijevdan, rasprostranjena je među Srbima u Hercegovini. Uprava carina Srbije obeležava Matijevdan kao svoju krsnu slavu od 2001. godine.

POGLEDAJ:  POČELA BLOKADA SAOBRAĆAJNICA NA VIŠE LOKACIJA U SRBIJI: Trajaće oko 3 sata

Kaže se da Sveti Matej nikada nije jeo meso, nego se hranio povrćem, voćem i žitaricama.

Ovu molitvu danas bi trebalo izgovoriti:

– Usredno ot mitnici ko zvavšemu vladicje Hristu, javlšusja na zemlji čelovjekom za blagost, tomu posljedovav, apostol izbranij javilsja jesi i blagovjestnik jevangelija vseljenjej veleglasen. Sego radi čtima čestnuju pamjat, tvoju, Mateje bogoglagoljive, moli milostivago Boga, da grjehov ostavljenije podast dušam našim.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h