Connect with us

Vesti

Carina Srbije: Neosnovano smo na udaru medija kao odgovorni za uvoz viršli zaraženih bakterijom

Objavljeno

-

 Uprava carine Srbije saopštila je danas da se neosnovano našla na udaru pojedinih medija kao jedna od odgovornih službi u lancu bezbednosti hrane, povodom uvoza viršli, zaraženih bakterijom listerija.

„U skladu sa Zakonom o veterinarstvu uvoz i provoz životinja, proizvoda životinjskog porekla, hrane životinjskog porekla, hrane za životinje, lekova i medicinskih sredstava za upotrebu u veterini i pratećih predmeta, podleže obaveznoj veterinarsko-sanitarnoj kontroli na granici i nisu sastavni deo Uprave carina“, naveli su.

POGLEDAJ:  RADITE ZA MINIMALAC? Evo koliku PNEZIJU možete da očekujete

Podsetili su da carina ne može da preduzme ništa, pre nego što granični veterinarski inspektor utvrdi da nema veterinarsko-sanitarnih smetnji za uvoz takve robe.

Uprava carine je podsetila da može da odobri pošiljke koje su odobrene veterinarsko-sanitarnom pregledu isključivo na osnovu dokumenta koji je potvrdio i izdao granični veterinarski inspektor.

Ministartvo poljoprivrede Srbije objavilo je juče da je sistem za brzo obaveštavanje EU (RASFF) obavestio da je proizvod u tipu barene kobasice, brenda „Wudy“ uvežen iz Italije kontaminiran bakterijom listerija, nakon čega je kompanija za uvoz u Srbiju Silbo dala nalog da se momentalno iz maloprodaje povuku ti proizvodi.

POGLEDAJ:  TUŽNA SUDBINA MALOG MARKA: Ostao bez cele porodice 2014. godine, a sada je izgubio i staratelja

(Beta)

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vesti

Belivuk i Miljković negirali ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića

Objavljeno

-

Objavio

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Na današnjem ročištu pripadnici grupe su negirali krivicu za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, svi osim svedoka okrivljenih koji su se izjasnili da su krivi, preneli su novinarima advokati ispred suda.

POGLEDAJ:  OD SUTRA U TRŽNIM CENTRIMA ZNAČAJNU ULOGU IMAĆE KORONA REDARI: Ovo su njihove NOVE NADLEŽNOSTI!

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy