Connect with us

Vesti

BUDŽET GRADA ZA 2021. IZNOSI 245 MILIONA EVRA: Nastavljamo sa društveno odgovornim pristupom, i politikom razvoja

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada


Budžet Grada Novog Sada prema predlogu koje je danas usvojilo Gradsko veće Grada Novog Sada iznosi 28,774 milijardi dinara, odnosno skoro 245 miliona evra.

Imajući u vidu stabilnost javnih finansija koja je uspostavljena prethodnih godina, planirana sredstva u budžetu za javnu potrošnju za narednu 2021. godinu, obezbeđuju nastavak društveno odgovorne politike Grada, što znači da će boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ ostati besplatan, da će se nastaviti sa finansiranjem privatnih vrtića, da će naši đaci prvaci ponovno dobiti besplatan komplet udžbenika.

Takođe, planiran obim budžeta omogućiće i realizaciju velikih investicija. Preko 9 milijardi dinara biće uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog Budžeta . To jasno pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa Kovid-19.

Ovim Budžetom pokrećemo snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija poput izgradnje novog doma zdravlja, izgradnja čak tri objekta Predškolske ustanove, uređenje centra Grada, izgradnja biciklističke staze na Futoškom putu, završetak radova na izgradnji Parka na Novom naselju, izrada projekta za rekonstrukciju Spensa, izgradnja Atletske dvorane sa stadionom i izgradnja sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu.

U narednoj godini započinje se i realizacija jednog od najvećeg kapitalno vrednog projekta, projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava – obilaznice oko Novog Sada.

Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada.

Grad Novi Sad će kroz ovaj Budžet nastaviti politiku ravnomernog ulaganja, kako u Grad, tako i u prigradska naselja, jer su obezbeđena sredstva kojim ćemo nastaviti još većim intenzitetom da gradimo nove ulice, kanalizaciju, vodovod i svu ostalu infrastrukturu neophodnu za poboljšanje uslova života naših sugrađana u prigradskim mestima.

I ove godinr u Budžetu smo obezbedili sredstva za realizaciju mnogobrojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime smo im omogućili da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

DANAS ĆEMO LAKŠE DISATI, RHMZ UPOZORIO NA PLJUSKOVE: Evo kakvo vreme čeka Srbiju

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija,foto: Zorana Jeftić


U Srbiji će danas biti svežije i pretežno sunčano, dok će na jugu i istoku ponegde biti kratkotrajne kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod


Vetar će biti slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare, srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h