Connect with us

Vesti

‘Biramo Beograd’: Cvijića je udario Vučić, glasajte 2. juna da se zaustavi nasilje

Objavljeno

-

Predstavnici koalicije „Biramo Beograd“ poručili su danas na protestu kod sedišta „Srpskog telegrafa“, da novinara nedeljnika „Radar“ Vuka Cvijića nije udario direktor tog lista Milan Lađević već predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pozvali građane da 2. juna izađu na izbore kako bi se nasilje zaustavilo.

„Ovo je još jedan udarac na medije, ovog puta fizički. Vlastima smeta što je Cvijić pisao o organizovanom kriminalu jer je danas organizovani kriminal država. Vučić promoviše nasilje tako da je ovaj napad izvršenje onoga što on govori“, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Prema njegovim rečima, samo građani mogu da stanu na put tom nasilju, jer drugi niko neće, napominjući da će se to uraditi vaninstitucionalno ako ne bude moguće institucionalno.

Poslanik Zeleno-levog fronta Raromir Lazović rekao je da je „napad na borca za istinu Cvijića pokazao duboku povezanost režimskih medija sa nasiljem“.

„Do sada su sve koji se usude da javno iskažu svoj stav o problemima u društvu provlačili kroz blato, kroz tabloide laži, a sada osećaju da mogu i da fizički nasrnu na novinara koji radi profesionalno“, rekao je Lazović.

Advertisement

Prema njegovim rečima, ovo „nije izlovani incident već slika duboke povezanosti onog dela društva koji kontroliše Srpska napredna stranka (SNS) sa nasiljem“.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Dobrica Veselinović je rekao da jučerašnji napad na Cvijića potvrđuje da „nasilje, bahatost i primitivizam dolaze iz vrha vasti“ i pozvao građane da dobro razmisle kad glasaju u kakvom abijentu žive.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je poručio da se „ne sme ćutati na nasilje vlasti već je neophodan otpor kao 1941,“ jer vlast drži društvo kao „okupator“.

„Nećemo više mirno šetati“, rekao je Jovanović, i pozvao Lađevića na „koji god hoće duel“i da će mu adekvatno odgovoriti ako ga udari.

Predsednik Pokrata slobodnih građana Pavle Grbović je naglasio da se tabloidima u Srbiji „upravlja“ sa Andrićevog venca, gde je sedište predsednika države.

Advertisement

Predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović je istakao da je napad na Cvijića „pokazna vežba“ kako u Srbiji prolazi svaki slobodno misleći čovek jer postaje „glineni golub u naprednjačkom mraku“

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vesti

Lutovac: Od 2019. godine ukazujemo da postoji posebno odeljenje policije

Objavljeno

-

Objavio

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je, komentarišući snimak na kome navodno pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) prate aktivistu kraljevačkog Lokalnog fronta Predraga Voštinića, da su lideri nekadašnjeg opozicionog bloka „Savez za Srbiju“ 2019. upozoravali da postoji posebno odeljenje u policiji i razne službe „koje se bave liderima opozicije“, iako im to nije posao.

„Ono što sam ja lično doživeo je nešto više od običnog praćenja, kao poslanik i potpredsednik Skupštine sam postavio pitanje u parlamentu MUP-u ako je tačno, a znamo da je tačno da nas prate sve vreme, da nam odgovore na pitanje ko je odvrtao šrafove na kolima mog službenog automobila. Od 2018. do danas su mi tri puta odvrtali točkove, dva puta su mi otpadali tokom vožnje“, rekao je Lutovac za list Danas.

Naveo je da odgovor nije dobio, iako bi, kako je kazao, „onaj ko ih prati sve vreme, morao da zna šta je radio sa odvrtanjem točkova“, kao i primer da gde god odu predstavnici opozicije, tu se „odjednom pojave neki usamljeni likovi koji nešto rade na laptopu, ili u 10 noću čitaju novine“.

Kopredsednik stranke Zeleno-levi front Radomir Lazović naveo je za Danas da su njego i telefoni njegovih kolega iz stranke „prisluškivani još od momenta kada su krenuli sa protestima zbog rušenja u Savamali“.

„Dobili smo i zvanično obaveštenje Telekoma Srbije da ne može da nam da informacije da li su nam telefoni prekršeni, jer je to državna tajna, što je skandalozna odluka sama po sebi“, kazao je Lazović.

Advertisement

Prema njegovim rečima, postoji indicija da su im telefoni i danas prisluškivani, ali da nemaju dokaze za to.

„Primećujemo da ljudi bliski SNS-u imaju informacije koje ne bi mogli da imaju nikako drugačije osim ako nam ne prisluškuju telefone. Dovijamo se kako možemo, uglavnom koristeći aplikacije koje pokazuju veći stepen bezbednosti. Nemamo mnogo uspeha jer ifnromacije dolaze do SNS i nemam sumnje da li BIA radi kao stranačka policija“, rekao je Lazović.

Dodao je i da je nedavno primetio ljude koji stoje ispred zgrade u kojoj živi i koji, kako tvrdi, „nadgledaju njegovo kretanje“.

(Beta)

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h