Connect with us

Ekonomija

BEZ MUZIKE U KAFIĆIMA I RESTORANIMA Duže radno vreme za tržne centre, usluge i ugostitelje

Objavljeno

-

Foto: Miomir Jakovljević

Krizni štab predložio je danas da se radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produži do 20 sati, uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopštio je član Štaba epidemiolog Branislav Tiodorović.


„Vlada će danas usvojiti da se rad tržnih centara produži do 20 sati. Važno je da kovid redari sprovode kontrolu“, rekao je Tiodorović i dodao da će i sve uslužne delatnosti (frizeri, kozmetičari…) radnim danom raditi do 20 časova, jer je, kako je rekao, to potreba stanovništva.

Vlada je potom i usvojila odluku.

On je istakao da mere stupaju na snagu odmah, ali su oročene do petka, a da će ovih pet dana poslužiti da se analizira i proceni epidemiološka situacija, od čega će zavisiti da li će mere biti produžene, promenjene ili dopunjene.

„U kafićima i restoranima neće biti muzike. Smatra se da su uz muziku ljudi opušteniji i da tako dolazi do prenošenja virusa“, naveo je Tiodorović.

Izvor: Blic

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE NARODNE BANKE: Tiče se kursa EVRA za danas

Objavljeno

-

Novac, Foto: Profimedia, Stefan Jokić, Zorana Jevtić


Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,39966 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, dok je najveća vrednost dinara preme evru bila 4. jula, kada se evro mogao kupiti za 117,3896 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h