Connect with us

Vesti

Bela kuća sprema državnu večeru najvišeg ranga – za najbolje učitelje

Objavljeno

-

Najistaknutiji predstavnici učiteljske struke u SAD će ove godine biti gosti Bele kuće na državnoj večeri, što je počast koji im se prvi put ukazuje, a uobičajeno je rezervisana samo za najviše predstavnike stranih država – najavila je u sredu supruga američkog predsednika Džil Bajden koja je po zanimanju učiteljica.

Džil Bajden je ovu vest iznela na televiziji zajedno sa Misi Testerman iz Tenesija, ovogodišnjoj dobitnici priznanja Nacionalni učitelj godine.

„Ja sam učiteljica, kao što svi dobro znate, i podučavam više od 30 godine, baš kao i Misi, i uvek kažem da su učitelji naši heroji, pa sam htela ovde da ukažem čast Misi jer volim da ukazujem čast učiteljima. Imam jedno specijalno saopštenje, Misi: Kad dođete u Belu kućiu, priredićemo državnu večeru za učitelje“, rekla je prva dama SAD, naglasivši da je to prvi put.

Bajden, koja predaje engleski jezik u višoj školi u Severnoj Virdžiniji, rekla je da će joj državna večera za najistaknutije predstavnike prosvete biti „jedan od omiljenih skupova u Beloj kući“.

Svake godine, Savet rukovodilaca državnih škola SAD bira najboljeg učitelja iz svake američke savezne države, kao i Nacionalnog učitelja godine, što je ove godine Misi Testerman.

Advertisement

Džil Bajden nije precizirala kada će biti državna večera koju je n ajavila, ali će to verovatno biti 1. maj, kada nagrađeni učitelji dolaze u Vašington, rekao je jedan zvaničnik Bele kuće.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h