Connect with us

Hronika

ARKAN OSLIKAN U JAPANU: Pojavio se u uniformi “balkanskih zmajeva” (FOTO)

Objavljeno

-

oto: Dado Đilas/EPA/Dragovejnovic

Jedna od sličnosti ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič vođa narodne vojske “Balkanski zmajevi” i poznati je internacionalni kriminalac


U devetoj epizodi japanske anime serije “Jormungand” pojavljuje se lik Dragana Nikolajeviča Baldre, koji po svemu podseća na komandanta srpske dobrovoljačke garde, Željka Ražnatovića Arkana.

Jedna od sličnosti ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič vođa narodne vojske “Balkanski zmajevi” i poznati je internacionalni kriminalac, piše Opanak.

Dragan Nikolajevič predstavljen je kao muškarac bele puti i krako podšišane kose. Nosi uniformu “balkanskih zmajeva”, a ističe se nadmoćnom ličnošću. Navikao je na bespogovornu pokornost svojih vojnika koji ga veoma poštuju.

Brzo i lako se ljuti, ima nepredvidive postupke, što ga čini vrlo opasnim.

Možda najveća sličnost ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič sin generala koji kao mladić postaje ozloglašeni kriminalac po Evropi.

Nikada nije osuđivan zbog političkih veza njegovog oca. Kasnije osniva grupu “Balkanski zmajevi” koju koristi kao kriminalnu organizaciju koja je, kako je u seriji predstavljeno, angažovana za etničko čišćenje.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h