Connect with us

Hronika

ARKAN OSLIKAN U JAPANU: Pojavio se u uniformi “balkanskih zmajeva” (FOTO)

Objavljeno

-

oto: Dado Đilas/EPA/Dragovejnovic

Jedna od sličnosti ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič vođa narodne vojske “Balkanski zmajevi” i poznati je internacionalni kriminalac


U devetoj epizodi japanske anime serije “Jormungand” pojavljuje se lik Dragana Nikolajeviča Baldre, koji po svemu podseća na komandanta srpske dobrovoljačke garde, Željka Ražnatovića Arkana.

Jedna od sličnosti ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič vođa narodne vojske “Balkanski zmajevi” i poznati je internacionalni kriminalac, piše Opanak.

Dragan Nikolajevič predstavljen je kao muškarac bele puti i krako podšišane kose. Nosi uniformu “balkanskih zmajeva”, a ističe se nadmoćnom ličnošću. Navikao je na bespogovornu pokornost svojih vojnika koji ga veoma poštuju.

Brzo i lako se ljuti, ima nepredvidive postupke, što ga čini vrlo opasnim.

Advertisement

Možda najveća sličnost ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič sin generala koji kao mladić postaje ozloglašeni kriminalac po Evropi.

Nikada nije osuđivan zbog političkih veza njegovog oca. Kasnije osniva grupu “Balkanski zmajevi” koju koristi kao kriminalnu organizaciju koja je, kako je u seriji predstavljeno, angažovana za etničko čišćenje.

Izvor: Espreso

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h