Connect with us

Politika

ANA BRNABIĆ O RADNICIMA „FIJATA“: Dogovor je postignut

Objavljeno

-

Ana Brnabić, Foto: © ATA Images

Poručila je da država nastavlja da se bori za sve ostale radnike i navela da je i u nedelju i juče i jutros imala razgovore sa Stelantisom

Premijerka je dodala da je sada na radnicima i sinkdikatima da to iskomuniciraju i da se vidi da li će imati dovoljno radnika koji su spremni da prihvate takvu ponudu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će 492 radnika kragujevačke fabrike „Fijat“, koji su proglašeni tehnološkim viškom, do kraja dana dobiti otpremnine.

– U subotu na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem je sve dogovoreno. Dogovoren je nivo otpremnina i 492-oje radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom će danas do kraja dana dobiti svoje otpreminine – rekla je Brnabić gostujući na RTS-u.

Poručila je da država nastavlja da se bori za sve ostale radnike i navela da je i u nedelju i juče i jutros imala razgovore sa Stelantisom.

– Naša, ali i njihova želja je da što više radnika, tih ostalih 1500, ostane. Rekla sam im da onda moraju dodatno da poboljšaju ponudu i tako su došli sa ponudom 3 plus 1- tri meseca radite u Slovačkoj ili Poljskoj, a mesec dana ste u Kragujevcu – rekla je Brnabić.

Dodala je da je sada na radnicima i sinkdikatima da to iskomuniciraju i da se vidi da li će imati dovoljno radnika koji su spremni da prihvate takvu ponudu.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Politika

Vesić: Ako je stranka zadovoljna mojim radom, verovatno ću biti predložen za mesto u Vladi

Objavljeno

-

Goran Vesić, Foto: Kurir

Dodao je da je SNS na prethodnim izborima osvojila 120 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije i ocenio da je zbog toga „prirodno da vode vladu“

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je da će, ako je stranka zadovoljna njegovim radom u prethodnih devet godina, verovatno biti medju predloženima za mesto u novom sazivu Vlade Srbije.

Vesić je za današnju Politiku kazao da je najvažnije da mandatar za novu vladu bude iz SNS-a, komentarišući izjavu predsednika Srbije da su trenutni kandidati za budućeg predsednika vlade aktuelna premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Ko god od njih da bude izbor predsednika za mandatara, neće pogrešiti. U pitanju su ozbiljni ljudi, zreli političari, operativci i ljudi koji su se dokazali sadašnjim radom“, naveo je on.

Dodao je da je SNS na prethodnim izborima osvojila 120 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije i ocenio da je zbog toga „prirodno da vode vladu“.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h