Connect with us

Društvo

ALEKSANDAR VUČIĆ ODLIKUJE SMENJENOG KOMANDIRA ĐURIĆA: Odbio da svom narodu deli Kurtijeve ukore

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Šef države rešio je da se na ovaj način oduži čoveku koji je postao metafora bunta našeg naroda u južnoj pokrajini


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovaće Nenada Đurića, bivšeg komandira Regionalnog policijskog direktorata Sever na Kosovu i Metohiji. Đurić je, podsetimo, odbio da svom narodu deli ukore za to što ne prihvataju RKS automobilske tablice koje im nameće vlast Aljbina Kurtija.

POGLEDAJ:  DANAS NAJVAŽNIJA ODLUKA ZA ĐAKE I RODITELJE! Uskoro saznajemo kakav oblik nastave će biti od PONEDELJKA!

Kako Kurir saznaje, šef države rešio je da se na ovaj način oduži čoveku koji je postao metafora bunta našeg naroda u južnoj pokrajini koji više nije mogao da trpi iživljavanje iz Prištine što je kulminiralo napuštanjem svih institucija: od skupštine i vlade, pa do policije i pravosuđa.

Vučić je u direktnom telefonskom razgovoru pružio podršku smanjenom Đuriću, preneo mu ohrabrenje i stav da će vlast u Beogradu uvek biti i uz njega i uz naš narod na Kosovu i Metohiji.

POGLEDAJ:  NBS SE OGLASILA PO HITNOM POSTUPKU! Tiče se EVRA

Đurićeva smena predstavlja brutalno kršenje Briselskog sporazuma, jer nije mogla biti sprovedena bez saglasnosti predsednika četiri srpske opštine na severu KiM, koja je neophodna i prilikom imenovanja na funkciju komandira Regionalnog policijskog direktorata.

Izvor:Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

DANAS SPC I VERNICI SLAVE PRVOG JEVANĐELISTU: Ne zaboravite da se pomolite uz ove reči, zaštitnik je ovih ljudi!

Objavljeno

-

Objavio

Matijevdan, Foto: Printscreen/youtube

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve


Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici slave dana Svetog apostola i jevanđelistu Mateja. Ovaj dan u crkvenom kalendaru je označen podebljanim, crnim slovom.

Matej je bio Jevrejin i bogati poreznik i sakupljao je prihode na putu koji je od Kapernauma prelazio iz Galileje u Siriju. Danas je, kažu, dobro pročitati Jevanđelje koje je on napisao, ali i platiti sve poreze i dugove.

POGLEDAJ:  DA LI ZNATE ŠTA ZAPRAVO ZNAČI IME SRBI? Postoji još jedan narod koji se zove KAO MI

Poreznici nisu bili omiljeni u narodu, koji ih nije cenio i držao ih je za korupmirane i obredno nečiste. Matejev život se promenio kada ga je Isus Hrist pozvao da ga sledi, a kasnije ga je Hrist uvrstio među 12 apostola.

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve.

Matej je bio očevidac i svedok Isusovog života i zemaljske smrti, vaskrsenja i uznošenja na nebo. Apostol je, po prijemu Svetog Duha, prvo propovedao jevanđelje u Palestini, u Jerusalimu i okolini.

POGLEDAJ:  SAMOUBISTVO U PIROTSKOJ BOLNICI: Pacijent skočio sa 4. sprata!

Po odlasku iz Jerusalima propovedao je hrišćanstvo u Makedoniji, Siriji, Etiopiji.

Prema predanju, Sveti apostol Matej je napisao prvo jevanđelje – Sveto jevanđelje po Mateju, te se naziva i jevanđelist Matej.

Matej se smatra zaštitnikom carinika, poreznika, bankara i računovođa. Slava Sveti Matej – Matijevdan, rasprostranjena je među Srbima u Hercegovini. Uprava carina Srbije obeležava Matijevdan kao svoju krsnu slavu od 2001. godine.

POGLEDAJ:  POŠLA BRATU NA GROB I POGINULA: Potresni detalji nesreće kod Užica

Kaže se da Sveti Matej nikada nije jeo meso, nego se hranio povrćem, voćem i žitaricama.

Ovu molitvu danas bi trebalo izgovoriti:

– Usredno ot mitnici ko zvavšemu vladicje Hristu, javlšusja na zemlji čelovjekom za blagost, tomu posljedovav, apostol izbranij javilsja jesi i blagovjestnik jevangelija vseljenjej veleglasen. Sego radi čtima čestnuju pamjat, tvoju, Mateje bogoglagoljive, moli milostivago Boga, da grjehov ostavljenije podast dušam našim.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h