Connect with us

Vesti

Aktivisti iz Niša napravili plažu na trotoaru kako bi izdejstvovali asfaltiranje

Objavljeno

-

Gradjanski aktivisti Miloš Bošković i Srdjan Nonić danas su na trotoaru pored stamene zgrade na niškom Bulevaru Nemanjića „napravili plažu“ kako bi performansom naterali Direkciju za izgradnju grada Niša da afaltira trotoar.

Oni su na trotoar postavili suncobran i asure za plažu, ružni frižider, stolicu na rasklapanje, mišiće za plivanje i ostale sitnice neophodne za uživanje na plaži i jedno vreme sedeli na tom mestu.

oglas

Na svom Fejsbuk profilu Bošković je napisao: „Niš ima svoju plažu na Bulevarskoj rivijeri. Hvala Direkciji za izgradnju grada, što ovu rupu nije zakrpila evo već tri meseca“.

POGLEDAJ:  DANAS SLAVIMO SVECA I NAJMLAĐEG VLADARA: Ove običaje obavezno ispoštujte i nikako NE RADITE DANAS

Bošković je za agenciju Beta kazao da je na Bulevaru Nemanjića, na mestu na kojem su oni danas „uživali na plaži“ pre tri meseca pukla vodovodna cev, koju su radnici vodovoda popravili, a na delu raskopanog trotoara su nasipali pesak.

„U nadležnosti Direkcije za izgradnju grada je da sanira oštećenja na trotoarima u gradu. Kako to nisu učinili do sada mi smo rešili da iskoristimo priliku i da malo uživamo na ‘Bulevarskoj rivijeri’“, izjavio je Bošković.

On je podsetio da je sa ovog mesta pokrenuo akciju označavanja udarnih rupa na Gugl mapama, tako da korisnici sada mogu, osim znamenitosti i lokala, da vide i gde se te rupe nalaze i kako izgledaju.

POGLEDAJ:  TEODORA (15) JE NESTALA PRE DVA DANA SA NENADOM (15): Ako je vidite, ODMAH zovite policiju

„Do sada je označeno oko 150 rupa, s tim što su ljudi iz Direkcije neke rupe sanirali. Započeo sam sada i obeležavanje gradjevinskog šuta koji ostaje za radnicima“, rekao je Bošković.

Prema njegovim rečima, njegov cilj je da, osim nadležnih preduzeća, reaguju i gradjani kako bi se komunalni problemi rešavali na vreme.

„Potrebno je da preventivno reagujemo, jer će doći oktobar, novembar kada će reći da je hladno i da moraju da čekaju proleće. Naravno, pokušavam da izvršim pritisak da shvate da ne mogu da se ostavljaju rupe mesecima, već da moraju istog dana da ih zakrpe“, istakao je Bošković.

POGLEDAJ:  GROBNICA SRBA, JEVREJA I ROMA: Pre osam decenija u Zagrebu proglašena zločinačka ustaška monstrum država NHD

Kako je kazao, njegova akcija naišla je na dobar odziv gradjana i svakog dana dobija mejlove sa fotografijama rupa na kolovozu.

Bošković je pozvao Nišlije da na godišnjicu početka demokratskih promena, 5. oktobra, obeleže rupe, tako što će u njima saditi cveće i pored njih ostavljati natpis „SNS ofrlje“.

(Beta)

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vesti

U Irigu danas organizovana Fruškogorska vinska šetnja

Objavljeno

-

U Irigu je danas organizovana Fruškogorska vinska šetnja – „Fruška Walk +amp; Wine“ kao najava velike manifestacije za narednu godinu.

Manifestaciju koja se organizuje s ciljem predstavljanja turističkih potencijala Fruške gore i vinskog turizma, organizovala je Pokrajinska vlada u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, Opštinom Irig i Udruženjem fruškogorskih vinara.

oglas

(Tanjug)

POGLEDAJ:  PORODIČNI PRIJATELJ (61) GODINU DANA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU (13): Majka sve znala i ĆUTALA!
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy