Connect with us

Uncategorized

Za one što ne veruju da je korona opasna organizovati mu ekskurziju u crvenu zonu

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Zemlja je okrugla nije ravna, tako i ovo postoji a nije da ne postoji


Direktor Centra za anesteziologiju i reanimaciju Kiničkog centra Srbije i koordinator svih anesteziologa u kovid bolnicama Nebojša Lađević izjavio je večeras da u kovid bolnici u Batajnici, u čijoj je crvnoj zoni radno proveo vikend, ima dosta pacijanata, tako da se ceo jedan objekat koji ima 400 kreveta napunio pa je otvoren i novi objekat, koji do sad nije morao da bude otvoren.

POGLEDAJ:  OPUŽEN DA JE PREPRAVLJAO BROJILO ZA OČITAVANJE STRUJE: Reagovala policija, palo hapšenje!

„Tako da je otvoren još jedan sprat koji ima 102 kreveta i on je već poprilično popunjen. A ovom prvom objektu B nalazi se jedinica intenzivnog lečenja i njoj ima skoro 90 pacijenta na mehaničkoj ventilaciji“, rekao je Lađević, za Radio televiziju Srbije.

Kako je naveo, to su pacijenti na respiratorima, samo na različitim modovima mehaničke ventilacije, oko 40 je intubirano.

„Oni pacijanti koji dodju do respiratora, ili kako mi kažemo mehaničkog ventilatora, to su pacijenti koji su u izuzetno lošem kliničkom stanju i zato su došli do respiratora kao poslednje mere kojom možemo da mu pomognemo“, rekao je Ladjević.

POGLEDAJ:  SZO IZDALA JAKO BITAN POZIV ZA SVE PUŠAČE: Pogledajte!

On je, na pitanje o onima koji misle da virus krona nije opasan i da se nekom drugom dešava, rekao da svako normalan ko gleda priloge iz bolnica, crvenih zona, može shvatiti da je to opasno i da postoji.

„Zemlja je okrugla nije ravna, tako i ovo postoji a nije da ne postoji. Ukoliko neko smatra da ne postoji, možda bi bilo dobro organizovati neku ekskurziju pa da pogleda unutra. Mislim da bi shvatio vrlo brzo koliko je to opasno“, rekao je Lađević.“

POGLEDAJ:  OVO JE MLADIĆ KOJI JE TEŠKO POVREĐEN U TUČI NOVOM PAZARU: Hitno je prebačen u BEOGRAD, lekari mu se BORE za ŽIVOT

NE PROPUSTITE


PRODUŽENE MERE! Skraćeno radno vreme lokala ostaje, u petak sednica Kriznog štaba i MOGUĆA NOVA OGRANIČENJA


Izvor: Espreso

Uncategorized

OVO JE MLADIĆ KOJI JE TEŠKO POVREĐEN U TUČI NOVOM PAZARU: Hitno je prebačen u BEOGRAD, lekari mu se BORE za ŽIVOT

Objavljeno

-

Demir L., Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Istraga je u toku


Demir L. (31) brutalno je napadnut u petak ispred jednog restorana u Novom Pazaru, a prema nezvaničnim saznanjima, mladić se trenutno nalazi u teškom stanju. Zasad nije poznato zbog čega je izbio sukob ispred lokala, a kako se saznaje, uhapšena je jedna osoba.

Mladić je usled teških povreda koje je zadobio prebačen u bolnicu u Novom Pazaru. Kako mu se stanje pogoršalo, on je prebačen u beogradsku bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama, lekari se bore za život mladića.

POGLEDAJ:  KOH OD GRIZA PRELIVEN KARAMELOM, PRSTE DA POLIŽEŠ! Napravite stari srpski kolač na SKROZ DRUGAČIJI NAČIN (RECEPT)

Zasad nije poznato zbog čega je došlo do sukoba ispred kafića, a nadležne službe su šture sa informacijama o celom slučaju.

Policija je uhapsila H. S. (24) iz Novog Pazara. Sumnja se da je on nakon kratke svađe, udario tupim predmetom u glavu Demira i tom prilikom ga teško povredio.

Istraga je u toku.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h