Connect with us

Uncategorized

Za one što ne veruju da je korona opasna organizovati mu ekskurziju u crvenu zonu

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Zemlja je okrugla nije ravna, tako i ovo postoji a nije da ne postoji


Direktor Centra za anesteziologiju i reanimaciju Kiničkog centra Srbije i koordinator svih anesteziologa u kovid bolnicama Nebojša Lađević izjavio je večeras da u kovid bolnici u Batajnici, u čijoj je crvnoj zoni radno proveo vikend, ima dosta pacijanata, tako da se ceo jedan objekat koji ima 400 kreveta napunio pa je otvoren i novi objekat, koji do sad nije morao da bude otvoren.

„Tako da je otvoren još jedan sprat koji ima 102 kreveta i on je već poprilično popunjen. A ovom prvom objektu B nalazi se jedinica intenzivnog lečenja i njoj ima skoro 90 pacijenta na mehaničkoj ventilaciji“, rekao je Lađević, za Radio televiziju Srbije.

Kako je naveo, to su pacijenti na respiratorima, samo na različitim modovima mehaničke ventilacije, oko 40 je intubirano.

„Oni pacijanti koji dodju do respiratora, ili kako mi kažemo mehaničkog ventilatora, to su pacijenti koji su u izuzetno lošem kliničkom stanju i zato su došli do respiratora kao poslednje mere kojom možemo da mu pomognemo“, rekao je Ladjević.

On je, na pitanje o onima koji misle da virus krona nije opasan i da se nekom drugom dešava, rekao da svako normalan ko gleda priloge iz bolnica, crvenih zona, može shvatiti da je to opasno i da postoji.

„Zemlja je okrugla nije ravna, tako i ovo postoji a nije da ne postoji. Ukoliko neko smatra da ne postoji, možda bi bilo dobro organizovati neku ekskurziju pa da pogleda unutra. Mislim da bi shvatio vrlo brzo koliko je to opasno“, rekao je Lađević.“

NE PROPUSTITE


PRODUŽENE MERE! Skraćeno radno vreme lokala ostaje, u petak sednica Kriznog štaba i MOGUĆA NOVA OGRANIČENJA


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

DANAS POČINJE LETO: Uživajte u današnjem danu, trajaće više od 15 sati!

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanovic Cile


Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća


Leto ove godine počinje danas, u 11.13 časova, dok će u isto vreme, u ovom 172. danu u godini, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti početi zima, saopšteno je iz Astronomskog društva „Ruđer Bošković“.

Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Sunce će u Beogradu izaći u 04.51, a zaći u 20.27, tako da će obdanica trajati 15 sati i 36 minuta, dok će noć trajati svega osam sati i 24 minuta. Na dan početka leta Sunce pravi svoj najveći dnevni luk iznad horizonta. Izlazi na severoistoku, na jugu dostiže najveću dnevnu visinu, a zalazi na severozapadu. Visina Sunca je najviša na severnoj Zemljinoj polulopti.

Astronomi kažu da se Sunce u svom prividnom kretanju po ekliptici na dan početka leta nalazi u tački letnjeg solsticijuma ili suncostaja.

Naime, izgleda da se visina Sunca u podne, par dana pre i posle početka leta, ne menja, odnosno da Sunce „stoji“. Prividno se ne menja ni dužina dana, ali samo prividno, navode iz „Ruđera Boškovića“.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h