Connect with us

Uncategorized

IMAMO BROJ OD 300.000 VAKCINISANIH: Odličan odziv građana Srbije!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Od danas će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije


Srbija je upravo prešla 300.000 vakcinisanih, objavile su „Novosti“.

Podsećamo, od danas će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.


UKRAO AUTOBUS SA STANICE I VOZIO BEZ DOZVOLE!


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

DANAS POČINJE LETO: Uživajte u današnjem danu, trajaće više od 15 sati!

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanovic Cile


Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća


Leto ove godine počinje danas, u 11.13 časova, dok će u isto vreme, u ovom 172. danu u godini, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti početi zima, saopšteno je iz Astronomskog društva „Ruđer Bošković“.

Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Sunce će u Beogradu izaći u 04.51, a zaći u 20.27, tako da će obdanica trajati 15 sati i 36 minuta, dok će noć trajati svega osam sati i 24 minuta. Na dan početka leta Sunce pravi svoj najveći dnevni luk iznad horizonta. Izlazi na severoistoku, na jugu dostiže najveću dnevnu visinu, a zalazi na severozapadu. Visina Sunca je najviša na severnoj Zemljinoj polulopti.

Astronomi kažu da se Sunce u svom prividnom kretanju po ekliptici na dan početka leta nalazi u tački letnjeg solsticijuma ili suncostaja.

Naime, izgleda da se visina Sunca u podne, par dana pre i posle početka leta, ne menja, odnosno da Sunce „stoji“. Prividno se ne menja ni dužina dana, ali samo prividno, navode iz „Ruđera Boškovića“.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h