Connect with us

Fudbal

VOJVODINA PAZARILA U BARSELONI: Golman Katalonaca je imao otkupnu klauzulu od 100 MILIONA evra!

Objavljeno

-

Lazar Carević, Foto: Profimedia

Mladi čuvar mreže je sa mladom ekipom iz Katalonije je uspeo da se domogne i titule Evropskog šampiona

Lazar Carević (23), dosadašnji golman B tima Barselone, novi je član Vojvodine.

Novi golman novosadske „Stare dame“ potpisao je ugovor na tri godine i odmah će se priključiti ekipi Milana Rastavca na pripremama u Sloveniji.

Carević u Vojvodinu stiže godinu dana pre isteka ugovora sa Kataloncima, a otkupna klauzula kao člana Barselone iznosila mu je 100 miliona evra!

Carević je rođen 16. marta 1999. godine na Cetinju, ponikao je u OFK Grblju, da bi potom kao 18-godišnjak prešao u čuvenu akademiju Barselone – „La Masiju“.

Mladi čuvar mreže je sa mladom ekipom iz Katalonije je uspeo da se domogne i titule Evropskog šampiona u tom uzrastu, što ga je preporučilo ekipi Barselone B.

foto: Instagram/Lazar Carević

Pre dolaska Ćavija Ernandesa na klupu, tadašnji v.d. trenera Serđi Barhuan je tokom prošle sezone pozvao Carevića da bude deo prvog tima.

Golman je zabeležio i jedan nastup za reprezentaciju Crne Gore, dok je u mladoj selekciji bio kapiten.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Fudbal

ZAGRLJAJ DVA DEJANA JE SLIKA UTAKMICE: Bratski pozdrav trenera Zvezde i kapitena Zenita (FOTO)

Objavljeno

-

Dejan Stanković i Dejan Lovren u zagrljaju posle utakmice, Foto: Profimedia


Lovren je protiv Zvezde ušao u drugom poluvremenu i odmah dobio kapitensku traku a kamere su posle utakmice „uhvatile“ njega i Stankovića kako se grle i razgovaraju

Zagrljaj Dejana Stankovića i Dejana Lovrena, tokom prijateljske utakmice između Zenita i Crvene zvezde, očigledno je privukao veliku pažnju regionalnih medija koji su pisali o tom srdačnom susretu trenera crveno-belih i nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca.

Lovren je protiv Zvezde ušao u drugom poluvremenu i odmah dobio kapitensku traku, njegov tim je dobio meč rezultatom 2:1, a kamere su posle utakmice „uhvatile“ njega i Stankovića kako se grle i razgovaraju.

Hrvat je, inače, jedan od retkih stranaca koji nije napustio Rusiju kada su joj mnogi okrenuli leđa.

– Jasno je da situacja nije nimalo laka, ni za mene. Izvršili su pritisak na mene, neki ljudi su želeli da odem iz Zenita. Ne volim ništa što se dešava danas, ali niti sam ja tome doprineo, niti Zenit. Nemam ništa protiv Rusije, ovde sam uvek imao dobar prijem i stekao dobre prijatelje. Tužno je to, zaista ne mogu da razumem takvu odluku (eliminaciju Rusije i ruskih klubova iz svih takmičenja). Sport i politika bi trebalo da budu odvojeni jedno od drugog. Tako su kaznili mnoge sportiste, ne samo fudbalere. Čak i paraolimpijce koji su svoj život posvetili Olimpijskim igrama, nisu im dali da se takmiče. Vidmo da je po sredi politika dvostrukih standarda, ali mi tu ništa ne možemo da uradimo – rekao je Lovren nedavno.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h