Connect with us

Sport

(UŽIVO) POLICIJA PRED ZGRADOM U KOJOJ JE NOVAK: Ali ne Federalna, nisu tu da ga hapse već ČUVAJU!

Objavljeno

-

Novak Đoković, Foto: YOUTUBE/ The Truth, Profimedia

Mnogo puta smo ostajali budni kada je Novak Đoković u pitanju. Sada se ne bori na terenu, za novi trofej, nego za opstanak u Australiji.


Saslušanje po žalbi Novaka Đokovića na ukidanje vize za ulazak u Australiju počelo je u ponoć po srednjeevrokopskom vremenu.

Sudija Entoni Keli je saslušao advokate srpskog tenisera pa produžio Novakov boravak do 10 časvoa po srednjoevropksom vremenu, uz konstataciju: „Šta je još Đoković trebalo da uradi?“

Najbolji srpski teniser „dobio“ je slučaj protiv Vlade Australije, presudio je sudija Entoni Keli koji je naredio njegovo momentalno puštanje i vraćanje ličnih predmeta i pasoša posle procesa koji je potrajao nekih sedam sati.

Poništena je odluka granične policije da mu odbije vizu.

Nakon što je čitavo suđenje kasnilo nekih pola časa, usledilo je izlaganje Novakovih advokata, koji su obrazlagali Đokovićevo stanovište gotovo dva i po sata. Usledila je manja pauza, da bi posle nje, zastupnik Vlade Australije pričao pred Kelijem svega 30-ak minuta.

NA VIDEU ISPOD MOŽETE DA PRATITE SUĐENJE UŽIVO:

10.24 – Karen Svini, sudska novinarka Australijskog asošijeted presa iz Melburna (koja se „proslavila“ ironičnim tvitom da će „Đoković uskoro osetiti kako izgleda kada ga cela država mrzi“ kada je dobio medicinsko izuzeće) obavestila je australijsku javnost o sledećim činjenicama:

1) Policija koja je ispred zgrade uopšte nije australijska savezna policija, već ona iz države Viktorija, dakle lokalna;

2) Ona je tu zbog činjenice da se narod okuplja ispred zgrade, kako navijači Novaka Đokovića, tako i predstavnici medija, a i zbog magnitude samog događaja;

3) Ako do hapšenja uopšte dođe, to bi trebalo da uradi Granična policija Australije (ABF), a ne klasična Savezna policija (AFP), a ni jedne ni druge – trenutno nema ispred zgrade;

4) Pomenuta novinarka očekuje da se, ako do ukidanja vize dođe, o tome prvo javnost obavesti ministar za imigracije;

5) Kombi koji je stigao je, verovatno, samo doneo Đokovićeve stvari iz hotela / sa aerodroma;

10.10 – nove informacije govore kako je moguće da policija samo obezbeđuju zgradu od medija i znatižejnika, ali ništa još nije potvrđeno.

Beli kombiji su ispred zgrade.

9.45 – prema poslednji minformacijama, policija je ušla u zgradu u kojoj se Novak nalazi sa svojim advokatima.

9.34 – Kako prenosi Oliver Braun, novinar Telegrafa, u ovim momentima policija šalje svoje ljude u sud u Melburnu gde se nalazi Novak Đoković.

Australijska federalna policija je stigla po Đokovića sa namerom da ga uhapse, opet mu ukinu vizu i deportuju nazad u Srbiju.

9.11 – Brat Novaka Đokovića, Đorđe Đoković, otkrio je pojedine detalje na tv gostovanju:

– Besane noći za celu familiju prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda – rekao je Đorđe Đoković za TV Prva. – Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. Novak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose.

– Da je došao da traži azil drugačije bi se ophodili prema njemu… Imamo javni transkript iz sudnice, oni su se prema njemu poneli kao prema kriminalcu, a ne kao prema sportisti.

– Problem je što su prema mom mišljenju odnosi Srbije sa Australijom narušeni, ovo nije udar na Novaka već na celu Srbiju. Ima samo ručak i večeru, doručak nema. Ako smo pažljivo pratili izjavu sudije i objašnjenja Novakovih advokata i advokata federalne vlade videli smo da objašnjenja nema, najoštrije je osuđen svaki potez od početka od imigracionih delegata pa sve do kraja. Pokazano je sve što jeste, mi smo se puno oglašavali ovih dana.

8.45 – opet hapse Đokovića, čeka ga deportacija prema nezvaničnim informacijama!

Američki novinar Ben Rotenberg koji uvek kroz svoje tvitove provlači sarkazam, napisao je šta bi sad uradio da je on Đoković.

7.38 – Kako reče sudija Keli, ovaj postupak je završen.

7.33 – Vlada Australije mora da plati pravne i sve ostale troškove oko pola miliona dolara!

7.25 – Pred sam kraj suđenja, nakon što je sudija Keli doneo konačnu odluku, advokat Vlade Australije poručio je da Ministarka unutrašnjih poslova ima pravo da po svojoj diskreciji ponovo pritvori Novaka. Tako da je jasno, da Novakova borba još traje…

7.14 – Suđenje je nastavljeno, potvrđeno je da je Novak stigao na sud i da je zajedno sa svojim advokatima. Sudija Keli ponovo sa njima razrađuje predmet i zahteve.

6.33 – Rok za deportaciju Đokovića bio je 16 časova po lokalnom, odnosno 06.00 po našem vremenu, ali ga je sudija Keli prvo pomerio za pola sata. Zbog novog odlaganja, taj rok je pomeren za 10.00 po srednjoevropskom vremenu.

6.00 – Novak je napustio hotrel „Park“ a pretpostavlja se da je kombi u kom se nalazi krenuo put Federlanog sudna.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Fudbal

NIJE NI PORUKU MOGAO DA PUSTI: Terzić KOMENTARISAO Piksija, i otkrio šta mu najviše SMETA kod selektora Srbije!

Objavljeno

-

Foto: Zorana Jevtić


Imam korektan odgovor sa Stojkovićem


Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić još jednom se osvrnuo na odnos sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Povod je bilo Piksijevo pominjanje regularnosti suđenja u domaćem šampionatu ove sezone.

– Sada je sve regularno, a kada je Zvezda bila prva onda nije, Selektor to izgovara u trenutku kada je Partizan prvi, a Zvezda nije. Naravno da to ne prija. Time je bačena senka na četiri titule Zvezde. Ne sviđa mi se situacija u FSS. Uvek ima nekih favorita – rekao je Terzić.

Pričao je o ličnom odnosu sa selektorom Srbije.

– Imam korektan odgovor sa Stojkovićem. Prvi sam mu čestitao nakon Lisabona i rekao da je direktno on doprineo tome. Zvezda je iznad i Terzića i Džajića i Piksija, ali mi nije normalno da Zvezda niže toliko uspeha i da neko ko je bio veliki igrač kluba ne pošalje poruku i čestita. Kada neko od naših napravi dobar rezultat, meni je drago. To je indirektno dobro i za Zvezdu. Moja ljudska obaveza je bila da čestitam – dodao je Terzić.

Kako kaže, pokušao je da uspostavi kontakt.

– On je moja generacija. Zajedno smo sarađivali. Zvao sam ga da dođe na ‘Marakanu‘. On već 15 godina ne dolazi na taj stadion. Da li je imao nekih neprijatnosti, ne znam. Meni je puno srce što su svakog dana tu velike legende kluba. Ja bih voleo da Piksi reši svoj probleme i dođe – smatra Terzić.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h