Connect with us

Ostali sportovi

UDARNE VESTI ZA MARAKANU! Najveći srpski stadion izgubio je sertifikat za takmičenje zbog OVIH (ne)uslova!

Objavljeno

-

Foto: Espreso

„Ali to je nešto drugo kada je u pitanju gubljenje sertifikata. Moraju da se ispune drugi kriterijumi da bi se on dobio.“

Stadion Crvene zvezde, popularna Marakana, izgubio je sertifikat za održavanje atletskih takmičenja, što znači da više nijedan objekat u Beogradu od strane Svetske atletike neće imati pravo da organizuje nadmetanja.

To je u razgovoru za „Sportski žurnal“ potvrdio i direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković.

– Nažalost, istina je. Svakog časa očekujemo da nam iz Monaka pošalju novu listu sertifikovanih staza u Evropi. To znači da na nijednom atletskom objektu u glavnom gradu neće biti priznati ostvareni rezultati. Ni na našem najvećem stadionu, ali ni na stazi na Vojnoj akademiji – rekao je Branković i dodao:

– Na oba objekta je 2009. izlivena „mondo“ podloga zbog Univerzijade. To je zahtev velikih atletskih takmičenja, da objekat na kom se održavaju i gde se sportisti zagrevaju, ima istu vrstu staze. Mondo je takmičarska pista koja se stavlja obično tamo gde će biti veliko nadmetanje. Na njoj se, jer je tvrda, postižu bolji rezultati. Međutim, nije zdrava za treniranje, stradaju pokosnice, zglobovi, tetive. Ipak se kod nas i na njoj svakodnevno radilo.

Na pitanje koliko joj je rok trajanja, Branković je dodao:

– Izvođač radova daje dve godine. Sve ima svoj vek upotrebe. Ali to je nešto drugo kada je u pitanju gubljenje sertifikata. Moraju da se ispune drugi kriterijumi da bi se on dobio. Tako ga staza u Košutnjaku nikada nije ni imala, služila je od početka samo za trening. Partizan je svoju izgubio još kada je Tito umro. Bez licence se ostaje kada podloga vidljivo propadne, izliže se, ukažu se pukotine, linije se ne vide…

Ostali sportovi

Idemoooo: NOVO ZLATO ZA SRBIJU!

Objavljeno

-

Vladimir Mirončikov, Foto: Twitter/Team Serbia


Srpski bokser Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 81 kilograma, na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Mirončikov je u finalu pobedio domaćeg takmičara Mohameda Houmrija. Prvu rundu finalnog meča dobio je naš bokser, dok su u drugoj rundi sudije glasale u korist Houmrija.

U trećoj, odlučujućoj rundi su svo troje sudija glasale za našeg takmičara.

„Meč je bio veoma težak, a atmosfera potpuno uzavrela. Hvala mnogo mojim trenerima i mom timu. Da nije bilo njih, ja večeras ne bih mogao da ostvarim ovu pobedu. Hvala i slava mojoj Srbiji“, izjavio je Mirončikov posle finalnog meča.

Bokser iz Srbije je u četvrtfinalu pobedio Kana Ajkutsuna iz Turske, dok je u polufinalu bio bolji od Gazimogameda Jalidova Gafurova koji nastupa za Španiju.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h