Connect with us

Fudbal

RAT NE PRESTAJE, HOĆE LI REAGOVATI NADLEŽNI? Bačka: Saopštenje Timoka je lažno kao što je lažna država Kosovo!

Objavljeno

-

Foto: OFK Bačka/Stojan Maleš

Proteklog vikenda u 15. kolu Prve lige u Zaječaru su se sastali Timok i Bačka iz Bačke Palanke. Posle dosta uzbuđenja utakmica je završena rezultatom 2:2, ali i dalje traju prepucavanja i međusobne optužbe dva kluba. sva je prilika da u svečanoj loži nije bilo mira.


Prvo se saopštenjem za javnost oglasio klub iz Bačke Palanke istakavši da je tokom utakmice fizički napadnut predsednik kluba Rade Jelić.

Sada se saopštenjem oglasio i zaječarski klub:

– Uprava našeg kluba i naši fudbaleri, kao i prisutno građanstvo, trpelo je nedolično ponašanje Uprave gostujućeg kluba, a koje se naročito povećalo pred sam kraj utakmice, budući da je gostujući klub vodio rezultatom 2:0. Tom prilikom Uprava gostujućeg kluba uputila je salvu uvreda na račun našeg kluba, igrača, a naročito Uprave koja je kao i uvek do sada dostojanstveno i sportski bodrila, a i uvek će bodriti, kako fudbalere, tako i stručni štab. Uvek se viteški odnosila prema svim učesnicima takmičenja čak i u vremenima koja i nisu bila najsrećnija za takmičarski sport u našem gradu, a sve u cilju afirmacije zdravog načina života i daljeg razvoja sporta, kako u gradu Zaječaru tako i u Srbiji.

Uprava našeg kluba podseća goste da utakmica traje 90 minuta i da je promena rezultata nešto potpuno normalno i očekivano. To je utakmica. To je fudbal. Međutim, to svakako nije i ne može biti razlog nedoličnog ponašanja Uprave gostujućeg kluba koja je bila na granici incidentna, budući da je naš klub uvek bio i biće dobar domaćin, a što je i u duhu našeg grada i naše zemlje.

Više puta je ukazano na nesportsko ponašanje sa molbom da navijačke strasti moraju ostati u granicama fer-pleja i sportskog duha. Smatramo da smo kao dobri domaćini odreagovali preventivno i profesionalno kako bi sprečili svaki eventualni incident. Uprava FK Timok ističe da ponašanje Uprave gostujućeg kluba zasigurno ne odražava podrazumevanu kulturu dijaloga i ne oslikava kulturu kraja iz kojeg dolaze iz naše lepe Srbije.

Kao grad koji ima sportsku tradiciju dužu od jednog veka, sigurni smo da je navedeno ponašanje potpuno neprihvatljivo i da će kao takvo ostati u zaboravu kao jedan nemili eksces, te da će gostujući klub svakako imati prilike da „opere obraz“ i pokaže podrazumevani nivo ponašanja bez obzira na ostvareni rezultat.

Navedeno saopštenje završavamo floskulom “Ko gubi ima prava da se ljuti” (što ovde i nije slučaj, jer je ostvareni rezultat bio nerešen i takmičari su podelili po bod), međutim nikako ne sme da se izgubi kultura i sportski duh – navodi se u saopštenju FK Timok 1919 iz Zaječara.

Međutim, ovog ponedeljka održana je i hitna sednica UO OFK Bačka na kojoj je osuđeno, kako su istakli, neprimereno i nedolično ponašanje čelnika FK Timok na utakmici u Zaječaru. Članovi Uprave kluba naglašavaju da veruju “da je ovo pravna država i da će nadležni organi FSS, zajednice Liga i MUP uraditi sve u skladu sa Ustavom, zakonima i pravni, aktima naše jedine države Srbije.”

Na sednici predsednik kluba Rade Jelić potvrdio je da je spreman da se podvrgne i poligrafskom ispitivanju povodom jučerašnjih nemilih događaja na stadionu Timoka i da napominje da ono što piše u saopštenju FK Timok nema veze sa istinom. Jelić će od nadležnih tražiti da se pregledaju svi snimci sa sigurnosnih kamera i da se na njima vidi šta se sve tačno dogodilo.

Upravni Odbor Bačke na kraju je zaključio da je “saopštenje kluba iz naše istočne Srbije lažno kao što je i lažna država Kosovo!”

Hoće li povodom ovog očigledno velikog i ozbiljnog problema reagovati neko od nadležnih iz FSS ili će se ovo završiti na ova tri saopštenja, ostaje da vidimo. Sve u svemu, sudeći po saopštenjima, u Zaječaru je na žalost očigledno bilo ozbiljnih problema.

Izvor: MaxBet sport/SrbijaUŽIVO

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fudbal

STRAHOTA: Trener preminuo, doživeo srčani DOK JE PROSLAVLJAO GOL!

Objavljeno

-

Foto: Facebook/Top of the game


Hitna pomoć i medicinski tim su brzo stigli na mesto događaja, ali nesrećnom treneru nije bilo pomoći


Velika tragedija dogodila se na prvenstvenoj utakmici u Egiptu.

Adham El-Selhedar, trener Al Magde, preminuo je od posledica srčanog udara koji je dođiveo kraj aut-linije, proslavljajući gol protiv tima Al Zarke.

Hitna pomoć i medicinski tim su brzo stigli na mesto događaja, ali nesrećnom treneru nije bilo pomoći.

Lekari su u bolnici ubrzo konstatovali smrt.

El-Selhedar je većinu trenerske karijere proveo u ekipi Ismaile tokom devedesetih godina, a uspeo je da osvoji kako prvenstvo, tako i državni kup.

Takođe je bio trener Al-Šarkije, a radio je i u Libiji u ekipi Al-Itihada.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h