Connect with us

Ostali sportovi

ŠOK I TRAGEDIJA ZA SRPSKI SPORT: Preminuo nekadašnji državni rekorder u skoku u dalj, imao je samo 41 godinu

Objavljeno

-

Foto: MN Press

Danial Jahić je dve decenije držao nacionalni rekord


Tragična vest ponovo je potresla srpski sport i atletiku. Danial Jahić, nekadašnji reprezentativac u skoku u dalj preminuo je od koronavirusa, objavio je Atletski savez Srbije.

Jahić je imao samo 41 godinu i dolazi iz sportske porodice.

Otac mu je bio reprezentativac takođe u skoku u dalj, a majka je osvajala evropske medalje u karateu. Kum mu je bio skakač u vis Danial Temim, koji postavio državni rekord kada se Jahić rađao, pa je dobio ime po njemu.

On je bio drugi koji je u našoj atletici skočio preko 8 metara, 8,18, posle Nenada Stekića i njegovih 8,45. U dvorani je skočio 8,02 metra 1999. i tada postao državni prvak, a taj rekord je stajao pune dve decenije, dok ga 2019. nije nadmašio Strahinja Jovančević.

Jahić je preminuo u manastiru Ćelije, a Žurnal piše da se lečio od od koronavirusa. Savez nije objavio uzrok smrti. Za sobom je ostavio suprugu i dvoje dece.


KAKO ĆEMO PUTOVATI U INOSTRANSTVO OVE GODINE? Kovid-pasoši za putovanja van zemlje


Izvor: Mondo

Ostali sportovi

Idemoooo: NOVO ZLATO ZA SRBIJU!

Objavljeno

-

Vladimir Mirončikov, Foto: Twitter/Team Serbia


Srpski bokser Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 81 kilograma, na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Mirončikov je u finalu pobedio domaćeg takmičara Mohameda Houmrija. Prvu rundu finalnog meča dobio je naš bokser, dok su u drugoj rundi sudije glasale u korist Houmrija.

U trećoj, odlučujućoj rundi su svo troje sudija glasale za našeg takmičara.

„Meč je bio veoma težak, a atmosfera potpuno uzavrela. Hvala mnogo mojim trenerima i mom timu. Da nije bilo njih, ja večeras ne bih mogao da ostvarim ovu pobedu. Hvala i slava mojoj Srbiji“, izjavio je Mirončikov posle finalnog meča.

Bokser iz Srbije je u četvrtfinalu pobedio Kana Ajkutsuna iz Turske, dok je u polufinalu bio bolji od Gazimogameda Jalidova Gafurova koji nastupa za Španiju.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h