Connect with us

Ostali sportovi

ANGELINA, PONOSNI SMO NA TEBE! Topićeva (17) ide stazama oca, NOVA MEDALJA JE TU!

Objavljeno

-


Novi uspeh za srpsku atletiku

Naša mlada Angelina Topić osvojila je četvrtu medalju za našu zemlju na Evropskom prvenstvu u atletici, pošto je u disciplini skok uvis sa visinom 1,93 metara uspela da uzme bronzanu medalju iza Jaroslave Mahučik iz Ukrajine i Marije Vuković iz Crne Gore!

Fantastična Angelina skakala je bez greške sve do visine od 1,95 metara koja se za nju na ovom prvenstvu ispostavila kao završna, iako je u karijeri imala i centimetar bolji rezultat.

Međutim, naša sjajna atletičarka imala je tu sreću da je na istoj visini rušila i Brit Verman iz Holandije, kao i Irina Geraščenko iz Ukrajine, koje su prethodno iz dosta više pokušaja preskakale ostale visine.

Fantastično je Angelina nadivisila 1,93 metara, delovalo je da ima dosta više u svom džepu. Otac Dragutin je prosto „poludeo“ od sreće, radovao se velikom, velikom uspehu svoje ćerke, koja će nas sigurno u godinama koje predstoje obradovati sa još mnogo medalja, što da ne i na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu!

A kako je Angelina Topić došla do medalje – pogledajte u priloženom video snimku.

Advertisement

Ostali sportovi

PORED ZLATA TU SU I INDIVUIDUALNA PRIZNANJA! Tijana MVP šampionata, a nagrade se našle i u rukama Bojane i Teodore!

Objavljeno

-

Objavio

Detalj sa utakmice Srbija - Brazil, Foto: EPA/Sander Koning

Utisak je da je među najboljima moralo da bude mesta i za Jovanu Stevanović


Svet se klanja novim-starim šampionkama sveta! Oko vrata reprezentativkama Srbije ponovo sijaju zlatne medalje, a stigla su i tri individualna priznanja na kraju turnira.

Nije moglo da bude drugačije: kao pre četiri godine, Tijana Bošković, neumoljiva korektorka reprezentacije Srbije, proglašena je za MVP-ija prvenstva sveta! Naša gracija dobila je naklon kao priznanje i od rivalki, koje su prosto priznale da bolje od nje na svetu nema.

Proglašena je Tijana za najbolju korektorku prvenstva, ali još dve naše odbojkašice su u idealnom timu: Bojana Drča je proglašena za najbolju tehničarsku šampionata, dok je Teodora Pušić najbolji libero sveta.

Utisak je da je među najboljima moralo da bude mesta i za Jovanu Stevanović, blokerku reprezentacije Srbije, koja je pogotovo finale odigrala fenomenalno. Ipak, dve blokerke u timu su Ana Karol iz Brazila i Ana Danezi iz Italije.

Advertisement

Za najbolje primačice servisa proglašene su Brazilka Gabi i Italijanka Sila.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h