Connect with us

Ostali sportovi

OGLASILA SE IVNANA ŠPANOVIĆ: Suze na oči da krenu od ovih reči… TUGA

Objavljeno

-

Foto: EPA/Sascha Steinbach

Srpska atletičarka, Ivana Španović, propustiće Evropsko prvenstvo


Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je tužna što će zbog povrede propustiti Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu.

Evropsko prvenstvo u dvorani u poljskom Torunu na programu od je od 5. do 7. marta, a Španović je trebalo da juriša na četvrto uzastopno zlato u skoku udalj, pošto je na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobedičkog postolja.

– Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikaicje sačuvati za sledeći vikend kada sam mislila da ću se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope. Ali, očigledno da to nije plan za mene. Dobila sam mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim, da potvrdim da sam doživela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički treningu, pred put u Torun – rekla je Španović u video snimku na svom Jutjub nalogu.

Neizmerno sam tužna što ne odlazim u Torun, najviše zbog toga što je cela godina bila u znaku pandemije. Uz sve to došla je i povreda, od koje sam se oporavila, rekla je Španović.

– Nije kraj i kad budem sutra otišla da snimim, nadam se da neće biti strašno i da ću moći da se vratim treninzima koliko već sutradan. Pripreme za Tokio ostaju iste, čeka me i prvi miting Dijamantske lige u maju. Naravno, najveći cilj je Tokio, a to će biti moje poslednje Olimpijske igre. Podređena sam tome i želim da budu moje najbolje Igre do sada. Ako mogu ikakav savet da dam bilo kome je da nikada ne žživite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite i da utiču na ono što radite – navela je Španović.

Najbolja srpska atletičrka imala je poruku i za sve one koji je prate i zahvalila se na podršci.

– Radite na sebi, to nikada nije bačeno vreme i protraćen trud. Fokusirajte se na ono što volite i što vas ispunjava, ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam. Nekad sa uspehom, nekad sa manjim uspehom, mislim da je kretanje najbitnije. Hvala na podršci i obaveštavaću vas kako ide oporavak i čujemo se posle Olimpijskih igara da sumiramo utiske o sezoni – zaključila je Španović.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostali sportovi

UDARNE VESTI ZA MARAKANU! Najveći srpski stadion izgubio je sertifikat za takmičenje zbog OVIH (ne)uslova!

Objavljeno

-

Foto: Espreso


„Ali to je nešto drugo kada je u pitanju gubljenje sertifikata. Moraju da se ispune drugi kriterijumi da bi se on dobio.“

Stadion Crvene zvezde, popularna Marakana, izgubio je sertifikat za održavanje atletskih takmičenja, što znači da više nijedan objekat u Beogradu od strane Svetske atletike neće imati pravo da organizuje nadmetanja.

To je u razgovoru za „Sportski žurnal“ potvrdio i direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković.

– Nažalost, istina je. Svakog časa očekujemo da nam iz Monaka pošalju novu listu sertifikovanih staza u Evropi. To znači da na nijednom atletskom objektu u glavnom gradu neće biti priznati ostvareni rezultati. Ni na našem najvećem stadionu, ali ni na stazi na Vojnoj akademiji – rekao je Branković i dodao:

– Na oba objekta je 2009. izlivena „mondo“ podloga zbog Univerzijade. To je zahtev velikih atletskih takmičenja, da objekat na kom se održavaju i gde se sportisti zagrevaju, ima istu vrstu staze. Mondo je takmičarska pista koja se stavlja obično tamo gde će biti veliko nadmetanje. Na njoj se, jer je tvrda, postižu bolji rezultati. Međutim, nije zdrava za treniranje, stradaju pokosnice, zglobovi, tetive. Ipak se kod nas i na njoj svakodnevno radilo.

Na pitanje koliko joj je rok trajanja, Branković je dodao:

– Izvođač radova daje dve godine. Sve ima svoj vek upotrebe. Ali to je nešto drugo kada je u pitanju gubljenje sertifikata. Moraju da se ispune drugi kriterijumi da bi se on dobio. Tako ga staza u Košutnjaku nikada nije ni imala, služila je od početka samo za trening. Partizan je svoju izgubio još kada je Tito umro. Bez licence se ostaje kada podloga vidljivo propadne, izliže se, ukažu se pukotine, linije se ne vide…

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h