Connect with us

Sport

NINA I OLGA PALE ZA PO 4 POZICIJE: Kontavejt sa 2 titule u nizu ušla prvi put u top 10!

Objavljeno

-

Foto: EPA/Yuri Kochetkov

Estonka je posle Moskve osvojila i Kluž savladavši u finalu domaću teniserku Simonu Halep i tako obezbedila učešće na Završnom mastersu


Najbolje rangirana srpska teniserka Nina Stojanović pokvarila je plasman za četiri pozicije i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 115. mesto.

Stojanović je 115. teniserka sveta sa 666 bodova.

Četiri koraka nazad u odnosu na prošlu listu napravila je i Olga Danilović koja je sada 130. igračica sveta, dok je Aleksandra Krunić ostala na 140. mestu.

Australijanka Ešli Barti je i dalje prva teniserka sveta, ispred Beloruskinje Arine Sabalenke, a iza njih slede Čehinje Barbora Krejčikova i Karolina Pliškova koje su zamenile mesta.

Garbinje Mugurusa iz Španije je zadržala petu poziciju, Grkinja Marija Sakari i Uns Žabur iz Tunisa su napredovale za po jednu poziciju, dok je Estonka Anet Kontavejt popravila plasman za šest pozicija i stigla do najboljeg plasmana u karijeri, osme pozicije.

Estonka je posle Moskve osvojila i Kluž savladavši u finalu domaću teniserku Simonu Halep i tako obezbedila učešće na Završnom mastersu.

Najboljih deset na svetu kompletiraju Nemica Anđelik Kerber, koja je napravila tri koraka napred, i Poljakinja Iga Švjontek.

WTA lista: 1. Ešli Barti (Australija) 7.701 2. Arina Sabalenka (Belorusija) 6.150 3. Barbora Krejčikova (Češka) 4.708 4. Karolina Pliškova (Češka) 4.695 5. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.425 6. Marija Sakari (Grčka) 3.985 7. Uns Džabir (Tunis) 3.455 8. Anet Kontavejt (Estonija) 3.416 9. Anđelik Kerber (Nemačka) 3.320 10. Iga Švjontek (Poljska) 3.306 —— 115. Nina Stojanović 666 130. Olga Danilović 592 140. Aleksandra Krunić 548

Izvor: Espreso

Fudbal

STRAHOTA: Trener preminuo, doživeo srčani DOK JE PROSLAVLJAO GOL!

Objavljeno

-

Foto: Facebook/Top of the game


Hitna pomoć i medicinski tim su brzo stigli na mesto događaja, ali nesrećnom treneru nije bilo pomoći


Velika tragedija dogodila se na prvenstvenoj utakmici u Egiptu.

Adham El-Selhedar, trener Al Magde, preminuo je od posledica srčanog udara koji je dođiveo kraj aut-linije, proslavljajući gol protiv tima Al Zarke.

Hitna pomoć i medicinski tim su brzo stigli na mesto događaja, ali nesrećnom treneru nije bilo pomoći.

Lekari su u bolnici ubrzo konstatovali smrt.

El-Selhedar je većinu trenerske karijere proveo u ekipi Ismaile tokom devedesetih godina, a uspeo je da osvoji kako prvenstvo, tako i državni kup.

Takođe je bio trener Al-Šarkije, a radio je i u Libiji u ekipi Al-Itihada.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h