Connect with us

Košarka

MIŠKO RAŽNATOVIĆ IMA PORUKU ZA HRVATE! Ako istupe iz ABA lige, on je spreman na RADIKALAN potez!

Objavljeno

-

Miško Ražnatović, Foto: Dado Đilas

Košarkaški menadžer spreman da svojim igračima pronađe nove klubove


Košarkaški agent Miško Ražnatović oglasio se povodom navoda da će hrvatski klubovi napustiti ABA ligu.

Kkao je napisao na društvenim mrežama, ukoliko se taj plan sprovede u delo, biti primoran da svojim klijentima pronađe novu sredinu.

– Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski timovi ne budu nastupali u ABA, negu u AA (Alpe Adria) i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladiklijenti odu u sredine i lige, u kojima se mogu razvijati! To je moja obaveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasiće talenat koji imaju- napisao je Ražnatović.

Košarkaški savez Hrvatske je na nedavno održanoj sednici izneo jasan predlog da tamošnji klubovi napuste Jadransku ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju.

U pitanju je Alpe Adria Cup koje okuplja klubove Centralne Evrope, preciznije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA.

Potencijalni izlazak hrvatskih klubova iz ABA lige definitivno bi zatvorio vrata Evroligi i takmičenjima pod rukovodstvom te organizacije i cil je je potpuno okretanje Fibinoj Ligi šampiona, Evropa kup i pomenuti Alpe Adria kup.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Košarka

OGLASIO SE PEŠIĆ! Selektor Srbije potvrdio ono čega su se svi plašili!

Objavljeno

-

Nikola Jokić u dresu Srbije, Foto: Dado Đilas


Svetislav Pešić objasnio situaciju sa NBA igračima i osiguranjem


Selektor Srbije Svetislav Pešić je tokom gostovanja na televiziji N1 govorio o brojnim temama i tom prilikom otkrio kakva je situacija sa nastupom NBA zvezda.

Proteklih dana se pisalo o tome da će osiguranje omogućiti igračima iz NBA da budu na raspolaganju reprezentaciji tokom leta samo 28 dana, što je potvrdio i Pešić.

– Postoji dogovor između FIBA i NBA gde igrači, ne samo naši nego u celom svetu, mogu da budu na raspolaganju reprezentacijama 28 dana treninga. Šta to znači – ako je prvenstvo Evrope 1. septembra, minus 28 dana, Bjelica, Bogdanović, Jokić, Marjanović, Pokuševski, mogu da počnu pripreme 4. avgusta. Ako oni budu igrali u junskim kvalifikacijama, to je osam-devet dana, oni više nemaju 28 nego 20 dana. Računa se sve. To znači da pripreme za Evrobasket mogu da počnu 12. ili 13. avgusta. Za tih 28 dana troškove osiguranja snosi FIBA i oni po pravilima ne smeju više od tog perioda da budu u treningu – rekao je Pešić.

Prema dogovoru NBA i FIBA, to osiguranje pokriva našim internacionalcima iz SAD (odnosno svim NBA igračima koji žele da igraju za nacionalne timove) maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu pre početka Evrobasketa, računajući i osam dana junoskog prozora (utakmice se igraju u terminu 30. juni – 3. juli i 22. avgust – 30. avgust, ali NBA osiguranje „upisuje“ i dane za pripremu, od 27. juna) i Evrobasketa (1. septembar – 18. septembar)

Dakle, ako bi Bjelica, Jokić, Bogdanović, Marjanović i Pokuševski igrali u junu, pripremama za avgustovski prozor (22-30. avgust) i Evrobasket (1-18. septembar) mogli bi da se priključe tek nekoliko dana pre početka druge faze kvalifikacija za Svetski kup, jer osiguranje ne bi moglo više da im „pokrije“.

Oni mogu da rade i mimo toga?

– Ne, ne mogu više od 28 dana. Ako planiramo, primera radi, da počnemo pripreme 1. avgusta, dođu Teodosić, Jaramaz, Kalinić, Lučić… Tog dana Jokić ne može da trenira sa ekipom, nego sa svojim trenerom individualno.

Koliki je to problem?

– Nemci kažu – nema problema, samo rešenja. Za mene je to izazov, za koji želim da pronađem rešenja.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h