Connect with us

Košarka

Novi klub u ABA i Evroligi: Pešić trener!?

Objavljeno

-

 Kako stvati stoje u Evroligi su na pomolu velike promene.

Španski portal Encestando.es javlja da će Evroliga imati dva nova tima, Pariz Basket, ali i i novi franšizni tim sa sedištem u Dubaiju. Takođe, taj portal javlja, da će vlasnici tima iz Dubaia navodno godišnje platiti oko 50 miliona, kako se procenjuje, u direktnim doprinosima i sponzorstvima. Zauzvrat, Dubai će biti domaćin nekoliko Final Four događaja u narednim godinama.

Pomenuti portal je objavio i dva zanimljiva podatka a to je da je predlog Evrolige da se tim iz Dubaia pridruži ABA ligi, a drugi podatak je da je izbor trenera za tim iz Dubaia, pod uslovom da se odobri njihov ulazak, selektor Srbije Svetislav Pešić.

Nakon što se Pariz i Dubai pridruže, sledeći korak je koliko će Evroliga imati timova, hoće li se liga igrati sa 20 timova ili će se zadržati sa 18.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Košarka

NBA liga kaznila Nikolu Jokića

Objavljeno

-

Objavio

NBA liga naknadno kazniča je košarkaša Denvera Nikolu Jokića sa 2.000 dolara zbog simuliranja na meču sa Sakramentom.

Jokićevo kršenje pravila dogodilo se na 3:37 pre kraja meča sa Sakramentom, kada je nad njim dosuđen faul, a naknadno je utvrđeno da je Jokić nepotrebno pao na parket posle kontakta sa Domantasom Sabonisom.

DEN’s Nikola Jokic was assessed a postgame Flopping fine of $2,000 upon league office review for https://t.co/zfNWRhTIw7 on Dec. 2 vs. SAC.

— NBA Official (@NBAOfficial) December 3, 2023

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy