Connect with us

Košarka

EVROLIGA U BEORADU: Partizan i Zvezda iznose argumente za dobijanje A licence

Objavljeno

-

Kako javlja Kurir Komisija Evrolige boravi danas u Beograda kako bi saslušala sve argumente šampiona ABA lige Partizana  i Crvene zvezde u vezi sa dobijenjem “A” licence!

Najtofejniji sprski klub ima najbolju podršku u Evroligi i sigurno je da su u trci za ugovorom sa elitnim takmičenjem, a spremili su detalju prezentaciju svega što su uradili, kao i onog što planiraju da urade u narednim sezona. Partizanov glavi argument su navijači i finansiranje za koje tvrde da će biti održive i u godinama koje dolaze.

Kada je reč o Crvenoj zvezni, oni su spremili detaljnu dokumentaciju i argumente zbog čega bi oni trebalo da budu stalni učesnici elitnog takmičenja. Zvezdi na ruku ide činjenica da imaju već ozbiljan kontinutet igara u Evroligi i stabilan budžet kao i odlično navijanje, piše pomenuti portal.

Konačna odluka Evrolige na temu “A” licenci uslediće u aprilu ove godine.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Košarka

Čović otkrio plate Ivanovića i Sferopulosa, pomenuo i Mirotića!

Objavljeno

-

Objavio

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio je visine ugovora svih trenera koji su radili u klubu.

Krenuo je od Svetislava Pešića.

– Mi vodimo jasne podatke. Dosta trenera smo promenili, kako koji je zaradio. Prvi je bio Svetislav Pešić sa 400.000 evra, Milivoje Lazić 42.000 evra, Vlada Vukoičić 81.000 evra, Dejan Radonjić u nekoliko navrata… Za pet sezona 925.000 evra ukupno. Onda u drugom navratu je izašlo 627.500 i on je ukupno zaradio 1.600.000 evra, istakao je on i dodao:

– Dušan Alimpijević je zaradio 56.000 evra, Milenko Topić je na 28.000, Milan Tomić je na oko 200.000 evra ukupno, on je uzeo Superkup, ABA ligu i domaću ligu, izgubili smo Kup.

Potom je izneo nove podatke.

Advertisement

– Da nastavim kod trenera… Andrija Gavrilović oko 80.000 evra, Šakota oko 160.000 evra, Saša Obradović 650.000 evra. Vlada Jovanović oko 120.000 evra, Duško Ivanović će izaći na 875.000 evra. Janis Sferopulos je ovde za 320.000 evra u Zvezdi.

Čović je pričao i o pregovorima sa Nikolom Mirotićem koji se dovoio u vezu letos i sa Zvezdom i sa Partizanom.

– Lično sam zvao Mirotića. Prvo njegovog menadžera, pa njegovog tastra, pa smo se lično čuli. Rekao je da će razmisliti nekoliko dana i javio mi da to nije to. Pominjali smo na onoliko godina koliko god hoće. Znam ga, on je generacija mog sina. Znam ga od malena, pionira, otkako su igrali turnire. On se zahvalio na ponudi, ne govoreći ni gde će ni šta će. I tu se sa naše strane završilo sve. Sve ovo ostalo, ubacivanje politike, Vučić, Njegova svetost patrijarh, rekao je Čović.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h