Connect with us

Košarka

DANILOVIĆ DOBIO NOVI MANDAT U KSS, POSTAVIO KRSTIĆA ZA POTPREDSEDNIKA: Svi prisutni podržali Sašu!

Objavljeno

-

Foto: Beta

Ostali potpredsednici su zadržali funkcije


Predrag Danilović danas je ponovo izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS), čime je dobio je novi četvorogodišnji mandat.

Kako je saopštio KSS, na današnjoj izbornoj sednici Skupštine saveza u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“, Danilović je dobio podršku svih prisutnih delegata (31).

– Zahvaljujem se svim poslovnim partnerima, članovima Upravnog odbora u protekle četiri godine, smatram da smo napravili dosta stvari Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravno jedan deo zasluga ide državi, drugi deo našim poslovnim partnerima koji su prepoznali naš odličan rad i priključili se našem Savezu, a tome u prilog govori da smo potpisali neke nove ugovore i produžili stare – rekao je Danilović.

On je govorio i o planovima u narednom četvorogodišnjem ciklusu.

– U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre, evropska prvenstva…Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3×3 reprezentacija je takođe izborila plasman na OI Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje sa novim Upravnim odborom kome ovom prilikom čestitam. Siguran sam da će biti tako – zaključio je Danilović.

Na predlog Danilovića izabrana su i četiri potpredsednika – Ana Joković ostaje potpredsednik za žensku košarku, Bojan Radun je potpredsednik za finansije i marketing, a Dušan Projović potpredsednik za takmičenja.

Jedina promena je na funkciji potpredsednika za mušku košarku, na koju je izabran bivši kapiten reprezentacije Nenad Krstić.

– Ukazana mi je velika čast, moram da se vratim na to i kažem da sam još kao igrač gledao Savez kao drugu kuću. Jeste fraza, ali je stvarno bilo tako. Uvek sam se fenomenalno osećao igrajući za reprezentaciju, sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje deo Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje. Još jednom zahvaljujem predsedniku Predragu Daniloviću, generalnom sekretaru Zlatku Boliću i svima ostalima na ukazanom poverenju – rekao je Krstić.

Za novog predsednika Skupštine KSS izabran je Blažo Stojanović, zamenivši na ovoj funkciji Dragana Gačića, kome je predsednik KSS Predrag Danilović uručio prigodan poklon u znak zahvalnosti za dugogodišnji staž na čelu Skupštine.

Na predlog regionalnih košarkaških saveza, delegati Skupštine KŠ izabrali su četiri člana Upravnog odbora, a to su Darko Karan, Marko Ivanović, Dragana Kontić i Miodrag Kocić.

Izabran je i novi Nadzorni odbor i Disciplinski sud – predsednik Nadzornog odbora je Zoran Kristić, a članovi Radoslav Stefanović i Zoran Gerov. Predsednik Disciplinskog suda je Vasko Jančić, a članovi Dušan Mitrović, Aleksandar Zarija, Željko Ivetić i Nebojša Ranđelović.

Izvor: Espreso

Košarka

ŠTO STE DOŠLI, KAD STE ZNALI DA SU SRBI SVETSKI ŠAMPIONI! Znaju samo za ZLATO!

Objavljeno

-

Dejan Majstorović, Foto: Profimedia


Srbija je osvojila Svetsko prvenstvo u basketu 3×3. U finalu je pala Litvanija – 21:16.

Srbija je krenula utakmicu promašajem, ali su poenima Stojačića došli do 3:0.

Majstorović je dvojkom povećao na 5:0. Sledeći pokušaj Dejana je skliznuo sa obruča.

Naši navijači su bili mnogo glasniji. Rezultat je rastao – 9:3. Stojičić je pogodio za 11:4.

Ipak se radilo o finalu Svetskog prvenstva, sa dve trojke Litvanicu se vratili u meč – 13:10.

To je bio znak da naši momci malo uozbilje igru. Još jedna trojka Majstorovića, sjajna igra Stojačića i 19:14.

Na kraju nije bilo spasa Litvanicima – 21:16.

Dejan Majstorović je osvojio i titulu MVP turnira.

Redom su padali Novi Zeland (21:19), Portoriko (21:19), Francuska (22:15), Brazil (22:7), olimpijskog šampiona Letoniju (22:17), domaćina Belgiju (17:12), te na kraju Litvanija.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h