Connect with us

ShowBiz

VUK KOSTIĆ U ULOZI MONSTRUMA U FILMU „DARA IZ JASENOVCA“: Smučile su mu se USTAŠKE uniforme!

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Snimanje ovog filma bilo je veliki poduhvat.


Tokom i posle prikazivanja istorijske drame „Dara iz Jasenovca“ na Javnom servisu izgleda da je ceo region plakao. Političari, glumci, lekari, umetnici, pravnici, deca, odrasli, Srbi, Hrvati, Austrijanci i svi koji su osetili delić stradanja koje su u logoru smrti preživljavali naši preci. Sve podele su nestale, a ostala je zajednička tuga i očaj.

Teško je bilo i glumcima, a posebno onima koji su u ovom filmu imali uloge negativaca, jer je trebalo da iz sebe izvuku ono najgore i baš to prikažu na snimanju.

Kako za objašnjava glumac Vuk Kostić, koji tumači lik ozloglašenog komandanta logora Miroslava Filipovića, snimanje ovog filma bilo je veliki poduhvat.

foto: youtubeprintscreen

– To se zove istorija… i tu je… Ona nigde ne odlazi i ne pojavljuje se iznenada… Nije problem što moderan trendo-urbani narod ne zna. Nego što ih ne zanima… Postali smo bezdušni i bezosećajni… Bez trunke empatije – kaže Kostić.

On je ranije rekao i da ga je tokom snimanja filma podilazila jeza od svih ustaških uniformi koje je morao da gleda.

– Svaki put sam osećao nelagodu kad dođem na set i gledam dve stotine momaka u ustaškim crnim uniformama koji gurkaju decu. Mislio sam to prvog dana: „Pa navići ćeš se, Vuče, sve to znam, to je samo film, to je samo film“. Ali svaki dan sam imao jezivu neprijatnost, najslabiji sam na decu, i gledao sam te potresne scene, jer su to neki mali životi, neke male ličnosti koje nikada neće odrasti. Ja sam, generalno, na ljudsku muku jako osetljiv, meni bukvalno pozli. To me razdire. S druge strane, bio sam jako srećan da svojim umećem dam doprinos da taj projekat ugleda svetlost dana. To je jako važan film – zaključio je Kostić.

Vuk tumačio monstruma

Miroslav Filipović Majstorović, kojeg u filmu tumači Vuk Kostić, bio je franjevac, ustaša, jedno vreme komandant logora Jasenovac i logora Stara Gradiška i jedan od najsurovijih zločinaca u Drugom svetskom ratu. Zaredio se i ušao u franjevački red, dobivši redovničko ime Tomislav. Međutim, zbog zlodela koja je činio, franjevci su ga se ubrzo odrekli. Jednom prilikom, ušao je na čas u seoskoj školi, izveo najbolju učenicu, postavio je na katedru i hladnokrvno joj prerezao vrat.

Snaga i strahote na plećima jednog deteta

Biljana Čekić, devojčica koja glumi Daru iz Jasenovca u istoimenom filmu, rasplakala je Srbiju i region svojom maestralnom glumom. Nakon prikazivanja filma, njen otac Radovan Čekić rekao je da mu je posebno drago što Biljana dobila ulogu u ovom filmu jer je čak se devet članova njihove porodice nikada nije vratilo iz Jasenovca.

Biljana Čekić živi u selu Sreflije, deset kilometara od Kozarske Dubice. Ide u osmi razred, živi sa ocem, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom. Za ulogu je izabrana među 2.000 mališana.

Izvor: Espreso

ShowBiz

STAVILI SU TAČKU NA BRAK, A OVA PRIČA SE KRIJE IZA VENČANJA DUŠKA I JELENE: Upleten i VENČANI KUM!

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram printscreen/karleusastar


Svadba Jelene Karleuše i Duška Tošića dogodila se pre 13 godina, a tada se o njoj govorilo kao o svadbi decenije.


Razvod Duška i Jelene već duže vreme je tema o kojoj se naširoko priča. Otkako je za Božić Karleuša prijavila supruga za nasilje, spekulacije da je njihovom braku došao kraj ne prestaju, a sada se Jelena Karleusa je na svom Instagram profilu otkrila da se razvela do Duška Tošića.

Svadba Jelene Karleuše i Duška Tošića dogodila se pre 13 godina, a tada se o njoj govorilo kao o svadbi decenije. Detalji proslave koja je tog 28. juna 2008. godine mnogima ostala upamćena kao najbolja zabava na kojoj su bili, javnosti su manje poznati.

Kada je svom emotivnom izabraniku sa kojim je u tom trenutku već dve godine bila u srećnoj vezi Jelena Karleuša izgovorila sudbonosno „Da“, bila je u sedmom mesecu trudnoće, a ispod srca nosila je svoju prvenicu Atinu.

Za jednu ženu u drugom stanju planiranje najvažnijeg dana u životu bio je izuzetno zahtevan i dramatičan poduhvat, jer hormoni čine svoje, a spisak obaveza je prilično dugačak. Ipak, Jelena, za koju gotovo ništa nije nemoguće, želela je tog dana bajku, u koju je uložila i poslednji atom snage.

– Oduvek sam sanjala o predivnom, romantičnom venčanju, pa je i bilo očekivano da moja svadba bude kao iz najlepših Diznijevih bajki – govorila je tada.

Svadbeno slavlje održano je u jednom hotelu u Kovilovu.

Za tu priliku Jeleninu venčanicu trebalo je da kreira Darko Kostić, koji je Dušku i Jeleni bio venčani kum, pa ipak, nešto je krenulo po zlu:

– Darko k’o Darko… Nije mu ni prvi ni poslednji put. Ko ga poznaje, zna da ume da bude pomalo neodgovoran. Ipak, kum mi je, pa mu je sve oprošteno – ispričala je Jelena svojevremeno pa dodala:

– Još dok sam bila u Turskoj imala sam osećaj da od njegove venčanice neće biti ništa, pa sam na vreme našla rezervno rešenje. Pod parolom „ništa meni bez mene“ lično sam kreirala venčanicu – ispričala je tada objasnivši da je na haljinu od bele svile sedam dana ušivano čak 4 kilograma kristala.

Jelenu je do oltara dopratio otac Dragan Karleuša, a nakon što su razmenili zavete i izgovorili sudbonosno „da“ Jelena i Duško razmenili su i burme vredne čak 5.000 evra.

Nakon dirljivog venčanja usledila je proslava za pamćenje.

Na bogatom švetskom stolu nalazili su se razni specijaliteti od plodova mora do tradicionalnih jela, a goste je zabavljao Tropiko bend i pevačica Mina Kostić.

Duško i Jelena prvi ples otplesali su uz pesmu „Pogledi u tami“ uz koju su se i prvi put poljubili, a zatim je usledila žurka koja je trajala do zore.

Za Duška najemotivniji trenutak bio je kada je njegova trudna supruga zapevala „Zajdi, zajdi“.

Uzavrela atmosfera završila se tako što su se svi gosti okupali u bazenu u sklopu hotela, a mnogi su komentarisali da je ovo najbolja žurka na kojoj su bili.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h