Connect with us

ShowBiz

Ulični svirač iz Knez Mihailove postao PRVAK SVETA u harmonici!

Objavljeno

-

Foto: Instagram

Danijel Piler koji se kao dečak proslavio u takmičenju “Ja imam talenat” život je posvetio muzici i poput brata, nastavio da niže uspehe, a kako otkriva, za prvo mesto koje je osvojio na prestižnom takmičenju svakodnevno je vežbao od 10 do 12 sati.


Mali ulični svirači iz Knez Mihailove, Danijel i Darko Piler, Beograd su napustili 2010. godine, sa porodicom se skućili u Austriji i nastavili da se usavršavaju na polju muzike. Ovog puta priznanje je stiglo Danijelu, koji je postao prvak sveta u harmonici.

– Takmičenje je bilo izvanredno, došli su najbolji harmonikaši iz celog sveta. Očekivao sam prvo mesto jer sam poslednjih šest meseci po čitav dan vežbao u proseku od 10 do 12 sati. Kad se toliko trudiš, naravno da očekuješ uspeh. Postoji uvek doza pozitivne treme zato što sam već poznat u svetu harmonikaša i uvek se mnogo očekuje od mene. Dosta je teže pobediti kad si favorit i veliki je pritisak da uvek odsviraš najbolje što možeš – kaže Danijel za “Blic”, i otkriva da uvek postoje dodatne ambicije:

– Bila mi je velika želja da budem prvak sveta, mnogo sam srećan i zahvalan bogu što mi je to ispunio. Naravno, uvek postoje veće ambicije, trenutno ne razmišljam o tome jer želim da uživam u ovom uspehu, pa videćemo.

Piler godinama živi izvan Srbije, ali ponosno priča o svojoj domovini:

– Naravno da svi znaju da sam iz Srbije, oni su oduševljeni našom zemljom. Imaju uvek najlepše komentare jer je Srbija prepuna talentovanih ljudi na svakom polju i oduševljeni su tradicionalnom muzikom – ističe Danijel, i kaže da planiraju dolazak u prestonicu:

– Planiramo da dođemo za Božić u našu divnu Srbiju ako se bude poboljšala situacija što se tiče korone i granica.

Izvor: Blic

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ShowBiz

NAJVEĆA ŽIVOTNA TAJNA ANE BEKUTE: Dete o kome se do skoro ništa nije znalo, evo šta je URADILA SA TOM BEBOM

Objavljeno

-

Objavio

Foto: printscreen


Nije imala izbora!


Svog sina Igora Polića je rodila kada je bila gimnazijalka, imala je samo sedamnaest godina tada. Nije ga dala na usvajanje zato što je htela, nego zbog toga što je bila primorana to da uradi.

Nju je jako težak život prazio, njen sin je do Mrkine smrti više cenio njega nego svog pravog oca, otkrila je jednom Bekuta. Kada je bila mlada, imala je jako teške trenutke, ali je uspela na svu sreću sve da prebrodi. Kasnije je njen sin dobio i bezbrižno detinjstvo, dobio je i normalan život, ono što je ona htela da on ima.

U vanbračnoj vezi je ona rodila tog sina, zabavljala se sa svojim dečkom, a potom je zatrudnela i nije htela da abortira. Jedno vreme odvojena je bila od svoje bebe, okolina je mnogo osuđivala Anu koja je bila relativno mlada majka. Na stubu srama su se našli roditelji, ona devojka, a ostala trudna i porodila se. Svi su u selu pričali o tome.

Mnogo je nju to bolelo, a smatrala je da ništa oni nisu krivi. U domu za nezbrinutu decu je Ana je morala da ostavi svog sina Igora Polića. Bilo joj je mnogo teško, rekla je Ana koja se uvek sa bolom u grudima priseća svega toga. Oni imaju zaista dobar odnos danas.

Igor je često posećuje, redovno joj dolazi na koncerte da je podrži. Svog pravog oca skoro da i ne poznaje, više je bio sa Mrkom blizak nego s njim. Na Anu se nikada nije ljutio.

foto: Printscreen

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h