Connect with us

ShowBiz

SMRT ZBOG KOJE ĆETE PLAKATI DANIMA! Oproštajni tekst Radoša Bajića Srbiju ostavio u PATNJI I SUZAMA!

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

Bila je to momčina, za glavu viša od mene, sa ramenima na kojima bi mu pozavidio Džoni Vajsmiler, u punoj anticovid opremi i skafanderu preko lica ispod kojeg su se mogle razaznati samo njegove blage oči


– Morao sam da napišem nešto. O njemu, o toj nevinoj mladosti… o strahoti… Ovo je moj dug dobroti… – kaže reditelj Radoš Bajić koji ne može da sakrije tugu i bes zbog smrti mladog medicinskog tehničara Marka Bjelice (41) iz KBC „Bežanijska kosa“ koji je preminuo od korona virusa.

On je tim povodom napisao tekst, svoju ispovest, koji prenosimo u celost:

– Ne brinite gospodine Bajiću, na prvom ste mestu. Naši lekari su vrhunski stručnjaci za Koronu. Konfuzan, zbunjen i zatečen vešću da nakon pregleda, rendgenskog snimka pluća i laboratorijskih analiza moram odmah da legnem u bolnicu – u muvingu medicinskog osoblja i lekara koji su bili oko mene, jedva sam razaznao ko mi upućuje ove ohrabrujuće reči. Bila je to momčina, za glavu viša od mene, sa ramenima na kojima bi mu pozavidio Džoni Vajsmiler, u punoj anticovid opremi i skafanderu preko lica ispod kojeg su se mogle razaznati samo njegove blage oči. – pisao je Bajić.

– Bio je to Marko Bjelica, medicinski tehničar i šef održavanja KBC „Bežanijska kosa“. Narednih dana redovno me je obilazio. Raspitivao se za moje zdravlje i hrabrio me. Jednog dana, na vratima moje sobe pojavio se sa lepo upakovanim zamotuljkom u kojem je bila plastična kutija: „Moja majka leži na spratu ispod, pa sam joj doneo palačinke. Doneo sam dve i za vas gospodine Bajiću, sa prirodnim džemom su, od dunja“ – nastavio je on

– Bio sam zblanut i fasciniran u isto vreme. Toliko pažnje i dobrote… Onda ga par dana nije bilo. Da bi se četiri dana pred moj izlazak iz bolnice, onako stasit i ogroman pojavio na vratima moje sobe. Ali sada bez medicinskog skafandera, već u majci, trenerci i sa običnom maskom preko lica? “ Gospodine Bajiću, sad smo komšije… Ja sam u drugoj sobi pored vaše“. Bio sam zbunjen, ne poznajem čoveka? – nastavio je on.

– U kojoj drugoj sobi? Ko si ti, ja te ne prepoznajem? Podseti me molim te?

– Pa, ja sam. Marko Bjelica. I mene je podkačilo, juče sam dobio temperaturu 39…

I tu priča kreće prema strašnom tragičnom kraju. Tri dana posle – ja sam izašao iz bolnice.

Svratio sam u njegovu sobu da ga pozdravim. To već nije bio onaj čovek, oronuo, sa crnim kolutovima oko očiju, izgoreo od temperature koja ga danima i noćima mlavila…

– Ne daj se Marko, biće dobro. Izdrži..

– Hoću gospodine Bajiću, izdržaću. Videćemo se na kafi kad izađem…

I tu je kraj.

Tri dana kasnije diskretno sam se raspitao – kako je Marko? Vest da je već na respiratoru me je strašno uznemirila.

Od tog dana Marko mi ne izlazi iz glave. Vidim ga na vratima svoje sobe, sa kesom i palačinkama koje mi je doneo. Molio sam se Bogu za njega. Svaki dan. Do pre sat vremena.

Kada me je kao maljem dotukla vest na Blicovom sajtu – da Marko Bjelica, zdrav kao dren, prav kao strela, nije izdržao.

Da je prokleti virus u svoju zastrašujuću knjigu smrti upisao i njega koji je jedva da je dogurano do četrdesete.

Strašno. Samo muk. I užasna nepravda. Više ne postoji ni jedna reč. Samo zastrašujuća tišina…“

Podsetimo, reditelj Radoš Bajić lečio se sredinom decembra od korona virusa u KBC „Bažanijska kosa“, u kojoj je mladni tehničar radio i preminuo.

Izvor: Espreso

ShowBiz

STAVILI SU TAČKU NA BRAK, A OVA PRIČA SE KRIJE IZA VENČANJA DUŠKA I JELENE: Upleten i VENČANI KUM!

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram printscreen/karleusastar


Svadba Jelene Karleuše i Duška Tošića dogodila se pre 13 godina, a tada se o njoj govorilo kao o svadbi decenije.


Razvod Duška i Jelene već duže vreme je tema o kojoj se naširoko priča. Otkako je za Božić Karleuša prijavila supruga za nasilje, spekulacije da je njihovom braku došao kraj ne prestaju, a sada se Jelena Karleusa je na svom Instagram profilu otkrila da se razvela do Duška Tošića.

Svadba Jelene Karleuše i Duška Tošića dogodila se pre 13 godina, a tada se o njoj govorilo kao o svadbi decenije. Detalji proslave koja je tog 28. juna 2008. godine mnogima ostala upamćena kao najbolja zabava na kojoj su bili, javnosti su manje poznati.

Kada je svom emotivnom izabraniku sa kojim je u tom trenutku već dve godine bila u srećnoj vezi Jelena Karleuša izgovorila sudbonosno „Da“, bila je u sedmom mesecu trudnoće, a ispod srca nosila je svoju prvenicu Atinu.

Za jednu ženu u drugom stanju planiranje najvažnijeg dana u životu bio je izuzetno zahtevan i dramatičan poduhvat, jer hormoni čine svoje, a spisak obaveza je prilično dugačak. Ipak, Jelena, za koju gotovo ništa nije nemoguće, želela je tog dana bajku, u koju je uložila i poslednji atom snage.

– Oduvek sam sanjala o predivnom, romantičnom venčanju, pa je i bilo očekivano da moja svadba bude kao iz najlepših Diznijevih bajki – govorila je tada.

Svadbeno slavlje održano je u jednom hotelu u Kovilovu.

Za tu priliku Jeleninu venčanicu trebalo je da kreira Darko Kostić, koji je Dušku i Jeleni bio venčani kum, pa ipak, nešto je krenulo po zlu:

– Darko k’o Darko… Nije mu ni prvi ni poslednji put. Ko ga poznaje, zna da ume da bude pomalo neodgovoran. Ipak, kum mi je, pa mu je sve oprošteno – ispričala je Jelena svojevremeno pa dodala:

– Još dok sam bila u Turskoj imala sam osećaj da od njegove venčanice neće biti ništa, pa sam na vreme našla rezervno rešenje. Pod parolom „ništa meni bez mene“ lično sam kreirala venčanicu – ispričala je tada objasnivši da je na haljinu od bele svile sedam dana ušivano čak 4 kilograma kristala.

Jelenu je do oltara dopratio otac Dragan Karleuša, a nakon što su razmenili zavete i izgovorili sudbonosno „da“ Jelena i Duško razmenili su i burme vredne čak 5.000 evra.

Nakon dirljivog venčanja usledila je proslava za pamćenje.

Na bogatom švetskom stolu nalazili su se razni specijaliteti od plodova mora do tradicionalnih jela, a goste je zabavljao Tropiko bend i pevačica Mina Kostić.

Duško i Jelena prvi ples otplesali su uz pesmu „Pogledi u tami“ uz koju su se i prvi put poljubili, a zatim je usledila žurka koja je trajala do zore.

Za Duška najemotivniji trenutak bio je kada je njegova trudna supruga zapevala „Zajdi, zajdi“.

Uzavrela atmosfera završila se tako što su se svi gosti okupali u bazenu u sklopu hotela, a mnogi su komentarisali da je ovo najbolja žurka na kojoj su bili.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h