Connect with us

ShowBiz

SMRT ZBOG KOJE ĆETE PLAKATI DANIMA! Oproštajni tekst Radoša Bajića Srbiju ostavio u PATNJI I SUZAMA!

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

Bila je to momčina, za glavu viša od mene, sa ramenima na kojima bi mu pozavidio Džoni Vajsmiler, u punoj anticovid opremi i skafanderu preko lica ispod kojeg su se mogle razaznati samo njegove blage oči


– Morao sam da napišem nešto. O njemu, o toj nevinoj mladosti… o strahoti… Ovo je moj dug dobroti… – kaže reditelj Radoš Bajić koji ne može da sakrije tugu i bes zbog smrti mladog medicinskog tehničara Marka Bjelice (41) iz KBC „Bežanijska kosa“ koji je preminuo od korona virusa.

On je tim povodom napisao tekst, svoju ispovest, koji prenosimo u celost:

– Ne brinite gospodine Bajiću, na prvom ste mestu. Naši lekari su vrhunski stručnjaci za Koronu. Konfuzan, zbunjen i zatečen vešću da nakon pregleda, rendgenskog snimka pluća i laboratorijskih analiza moram odmah da legnem u bolnicu – u muvingu medicinskog osoblja i lekara koji su bili oko mene, jedva sam razaznao ko mi upućuje ove ohrabrujuće reči. Bila je to momčina, za glavu viša od mene, sa ramenima na kojima bi mu pozavidio Džoni Vajsmiler, u punoj anticovid opremi i skafanderu preko lica ispod kojeg su se mogle razaznati samo njegove blage oči. – pisao je Bajić.

– Bio je to Marko Bjelica, medicinski tehničar i šef održavanja KBC „Bežanijska kosa“. Narednih dana redovno me je obilazio. Raspitivao se za moje zdravlje i hrabrio me. Jednog dana, na vratima moje sobe pojavio se sa lepo upakovanim zamotuljkom u kojem je bila plastična kutija: „Moja majka leži na spratu ispod, pa sam joj doneo palačinke. Doneo sam dve i za vas gospodine Bajiću, sa prirodnim džemom su, od dunja“ – nastavio je on

Advertisement

– Bio sam zblanut i fasciniran u isto vreme. Toliko pažnje i dobrote… Onda ga par dana nije bilo. Da bi se četiri dana pred moj izlazak iz bolnice, onako stasit i ogroman pojavio na vratima moje sobe. Ali sada bez medicinskog skafandera, već u majci, trenerci i sa običnom maskom preko lica? “ Gospodine Bajiću, sad smo komšije… Ja sam u drugoj sobi pored vaše“. Bio sam zbunjen, ne poznajem čoveka? – nastavio je on.

– U kojoj drugoj sobi? Ko si ti, ja te ne prepoznajem? Podseti me molim te?

– Pa, ja sam. Marko Bjelica. I mene je podkačilo, juče sam dobio temperaturu 39…

I tu priča kreće prema strašnom tragičnom kraju. Tri dana posle – ja sam izašao iz bolnice.

Svratio sam u njegovu sobu da ga pozdravim. To već nije bio onaj čovek, oronuo, sa crnim kolutovima oko očiju, izgoreo od temperature koja ga danima i noćima mlavila…

Advertisement

– Ne daj se Marko, biće dobro. Izdrži..

– Hoću gospodine Bajiću, izdržaću. Videćemo se na kafi kad izađem…

I tu je kraj.

Tri dana kasnije diskretno sam se raspitao – kako je Marko? Vest da je već na respiratoru me je strašno uznemirila.

Od tog dana Marko mi ne izlazi iz glave. Vidim ga na vratima svoje sobe, sa kesom i palačinkama koje mi je doneo. Molio sam se Bogu za njega. Svaki dan. Do pre sat vremena.

Advertisement

Kada me je kao maljem dotukla vest na Blicovom sajtu – da Marko Bjelica, zdrav kao dren, prav kao strela, nije izdržao.

Da je prokleti virus u svoju zastrašujuću knjigu smrti upisao i njega koji je jedva da je dogurano do četrdesete.

Strašno. Samo muk. I užasna nepravda. Više ne postoji ni jedna reč. Samo zastrašujuća tišina…“

Podsetimo, reditelj Radoš Bajić lečio se sredinom decembra od korona virusa u KBC „Bažanijska kosa“, u kojoj je mladni tehničar radio i preminuo.

Izvor: Espreso

Advertisement

ShowBiz

TIJANA DAPČEVIĆ ZAPANJILA SVE: Pevačicu NIKAD DO SAD nismo videli u OVOM izdanju

Objavljeno

-

Tijana Dapčević, Foto: PRINTSCREEN/RTS

Dubok dekolte i rese!


Večeras se održava prvo polufinale „Pesme za Evroviziju“, na kome će Srbija izabrati svog predstavnika za Evroviziju, koja će se ove godine odigrati u Liverpulu.

Tokom dva polufinala predstaviće se po 16 kompozicija, od kojih će se po osam najboljih iz obe večeri predstaviti u finalu, koje će se održati 4. marta.

Kroz sve tri večeri „Pesme za Evroviziju“ vodiće nas Dragana Kosjerina i Milan Marić sa scene, dok će se iz Grin ruma javljati Kristina Radenković i Stefan Popović.

Tijana Dapčević predstavlja se pesmom „Mamim“. Pevačica se na bini pojavila u neobičnom stajlingu s resama i čizmama na visoku potpeticu.

Advertisement

Među prvima je u bekstejdž stigao Filip Žmaher, spreman i raspoložen pred nastup, a prisutnim medijima se obratio i Princ od Vranje, koji kaže da mu laska što ga upoređuju s Ruslanom.

Evo redosleda kompozicija prve polufinalne večeri „Pesme za Evroviziju“:

1. Angela Kassiani i Mattia Zanatta – „Novi svet“

2. Adem Mehmedović – „Osmeh“

3. Nađa – „Moj prvi ožiljak na duši“

Advertisement

4. Tijana Dapčević – „Mamim“

5. Princ – „Cvet sa Istoka“

6. Filip Baloš – „Novi plan, drugi san“

7. Filip Žmaher – „Čujemo se sutra“

8. Luke Black – „Samo mi se spava“

Advertisement

9. Angellina – „Lanac“

10. Emphaty Soul Project – „Indigo“

11. Stefan Shy – „Od jastuka do jastuka“

12. Hercenšlus – „Vremenska zona“

13. Savo Perović – „Presidente“

Advertisement

14. Igor Stanojević – „Iza duge“

15. Boris Subotić – „Nedostupan“

16. Chegi i Braća Bluz Bend – „Svadba ili kavga“

Na ovogodišnji konkurs za „Pesmu za Evroviziju“ prijavio se rekordan broj kompozicija, a samo 32 najbolje ušle su u uži izbor.

Iz prvog i drugog polufinala plasiraće se osam najbolje rangiranih kompozicija, za koje će u odnosu 50 prema 50 odsto glasati publika i stručni žiri.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h