Connect with us

ShowBiz

SMRT ZBOG KOJE ĆETE PLAKATI DANIMA! Oproštajni tekst Radoša Bajića Srbiju ostavio u PATNJI I SUZAMA!

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

Bila je to momčina, za glavu viša od mene, sa ramenima na kojima bi mu pozavidio Džoni Vajsmiler, u punoj anticovid opremi i skafanderu preko lica ispod kojeg su se mogle razaznati samo njegove blage oči


– Morao sam da napišem nešto. O njemu, o toj nevinoj mladosti… o strahoti… Ovo je moj dug dobroti… – kaže reditelj Radoš Bajić koji ne može da sakrije tugu i bes zbog smrti mladog medicinskog tehničara Marka Bjelice (41) iz KBC „Bežanijska kosa“ koji je preminuo od korona virusa.

On je tim povodom napisao tekst, svoju ispovest, koji prenosimo u celost:

– Ne brinite gospodine Bajiću, na prvom ste mestu. Naši lekari su vrhunski stručnjaci za Koronu. Konfuzan, zbunjen i zatečen vešću da nakon pregleda, rendgenskog snimka pluća i laboratorijskih analiza moram odmah da legnem u bolnicu – u muvingu medicinskog osoblja i lekara koji su bili oko mene, jedva sam razaznao ko mi upućuje ove ohrabrujuće reči. Bila je to momčina, za glavu viša od mene, sa ramenima na kojima bi mu pozavidio Džoni Vajsmiler, u punoj anticovid opremi i skafanderu preko lica ispod kojeg su se mogle razaznati samo njegove blage oči. – pisao je Bajić.

– Bio je to Marko Bjelica, medicinski tehničar i šef održavanja KBC „Bežanijska kosa“. Narednih dana redovno me je obilazio. Raspitivao se za moje zdravlje i hrabrio me. Jednog dana, na vratima moje sobe pojavio se sa lepo upakovanim zamotuljkom u kojem je bila plastična kutija: „Moja majka leži na spratu ispod, pa sam joj doneo palačinke. Doneo sam dve i za vas gospodine Bajiću, sa prirodnim džemom su, od dunja“ – nastavio je on

Advertisement

– Bio sam zblanut i fasciniran u isto vreme. Toliko pažnje i dobrote… Onda ga par dana nije bilo. Da bi se četiri dana pred moj izlazak iz bolnice, onako stasit i ogroman pojavio na vratima moje sobe. Ali sada bez medicinskog skafandera, već u majci, trenerci i sa običnom maskom preko lica? “ Gospodine Bajiću, sad smo komšije… Ja sam u drugoj sobi pored vaše“. Bio sam zbunjen, ne poznajem čoveka? – nastavio je on.

– U kojoj drugoj sobi? Ko si ti, ja te ne prepoznajem? Podseti me molim te?

– Pa, ja sam. Marko Bjelica. I mene je podkačilo, juče sam dobio temperaturu 39…

I tu priča kreće prema strašnom tragičnom kraju. Tri dana posle – ja sam izašao iz bolnice.

Svratio sam u njegovu sobu da ga pozdravim. To već nije bio onaj čovek, oronuo, sa crnim kolutovima oko očiju, izgoreo od temperature koja ga danima i noćima mlavila…

Advertisement

– Ne daj se Marko, biće dobro. Izdrži..

– Hoću gospodine Bajiću, izdržaću. Videćemo se na kafi kad izađem…

I tu je kraj.

Tri dana kasnije diskretno sam se raspitao – kako je Marko? Vest da je već na respiratoru me je strašno uznemirila.

Od tog dana Marko mi ne izlazi iz glave. Vidim ga na vratima svoje sobe, sa kesom i palačinkama koje mi je doneo. Molio sam se Bogu za njega. Svaki dan. Do pre sat vremena.

Advertisement

Kada me je kao maljem dotukla vest na Blicovom sajtu – da Marko Bjelica, zdrav kao dren, prav kao strela, nije izdržao.

Da je prokleti virus u svoju zastrašujuću knjigu smrti upisao i njega koji je jedva da je dogurano do četrdesete.

Strašno. Samo muk. I užasna nepravda. Više ne postoji ni jedna reč. Samo zastrašujuća tišina…“

Podsetimo, reditelj Radoš Bajić lečio se sredinom decembra od korona virusa u KBC „Bažanijska kosa“, u kojoj je mladni tehničar radio i preminuo.

Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ShowBiz

NIKOLA ROKVIĆ OTKRIO KOLIKO NOVCA JE PRIKUPLJENO DO DANAS: Njegove reči ODZVANJAJU, svaka mu čast

Objavljeno

-

Nikola Rokvić, Foto: Printscreen/Instagram/ nikolarokvic

Pevač se ponovo oglasio na svom Instagram profilu


Nikola Rokvić pre 15 dana pošao je pešaka ka Atini, tačnije do manastira Egine, a sve to zbog svoje humanitarne misije.

Rokvić svakodnevno svoje pratioce obaveštava o svim stvarima koje mu se dešavaju na putu, ali isto tako i o tome koliko je novca prikupljeno:

„Prvih 15 dana izgurasmo! Pređenih 510 km do sada i prikupljenih 15.000.000 dinara za pedijatrijsku onkologiju i dečiju radost! Hvala Bogu prezadovoljan sam i više nego što sam očekivao! Dovoljan je jedan mali pokret čovečijeg srca i blagoslovena želja, Gospod mnogostruko nagradi i prikaže apsolutnu umetnost i lepotu trenutka! Na ovom putu se trudim da tražim dobro, da gledam dobrim pogledom i da tražim u ljudima dobro! Trudim se da ne sudim! Gospod mi daje uvide gde svakog čoveka na kog naiđem vidim kao svog najrođenijeg! Vidim lepotu u nesavršenosti ljudskoj, osećam radost pri pogledu na dečicu i starce… I svi su mi braća i sestre! Imam mnogo vremena da posmatram Božije ljude i Božiju prirodu… U svakom pogledu osećam prisustvo Svevišnjega u svakom koraku molitva raste…Često ostanem u trenutku koji daje osećaj prisustva cele vasione i večnosti! Pitaju me da li na ruti slušam muziku, slušam, muzika mi je cvrkut ptica… Gugutke me prate od prvog koraka i daju mi blagoslov na početku svakog dana! I sve je tako mirno… Svaki dan je jedan život! Život pun Boga, Ljubavi, radosti, milosti i poštovanja!

Tražite dobro, ne osvrćite se za lošim stvarima, rečima, pogledima… Jedino tako će se dobro, čudesnim putevima useliti u vaša srca!!! Volim vas! Bog vas blagoslovio! Hristos Voskrese.“

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h