Connect with us

Crna Gora

ZAMALO DA IZBIJE OPŠTA TUČA: Haos u VLADI CRNE GORE! Prekinuta SEDNICA, „Kamen spoticanja“ – sankcije Rusiji!

Objavljeno

-

Dritan Abazović, Foto: Profimedia

Usledile su međusobne provokacije, a potom i uvrede


Sednica Vlade Crne Gore, na kojoj je trebalo da budu potvrđene sankcije Rusiji, prekinuta je, a kako je saopšteno iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, razlog za to je bilo neslaganje „u proceduri usvajanja odluke o primeni sankcija“.

Krivokapić je tražio da odluku o sankcijama ne sprovodi Vlada nego Ministarstvo spoljnih poslova. Tome se usprotivio ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović uz obrazloženje da se radi o ustavnoj ingerenciji Vlade.

Viceprimijer Dritan Abazović se složio sa takvim stavom i naveo da se MSP ne bavi ulaskom i neulaskom ljudi u zemlju i da ne može da zamrzne nekom račun ili zapleni imovinu.

– Sednicu je obelezio i incident, a nakon provokacija i uvreda umalo nije došlo i do fizičkog obračuna, koji su sprečili ministri – rekli su podgoričkim Vijestima sagovornici koji su prisustvovali incidentu.

Do incidenta je došlo u trenutku kada je trebalo da se usvoji odluka o proširenju sankcija Rusiji.

Sagovornici Vijesti ispričali su da je ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović odmah ušao u prepirku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji ga je prethodno, navodno, provocirao.

Usledile su međusobne provokacije, a potom i uvrede.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

UHAPŠEN MILOŠ MEDENICA

Objavljeno

-

Miloš i Vesna Medenica, Foto: SCREENSHOT YOUTUBE/ VIJESTI ONLINE, YOUTUBE PRTSCR / VIJESTI ONLINE


Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge


Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je nakon što je avionom iz Beograda u 10:35 sati sletio na aerodrom u Golubovcima, saznaje Televizija Vijesti.

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h