Connect with us

Region i svet

VIDEO JU JE SA DRUGIM MUŠKARCEM I UBIO JE NA BRUTALAN NAČIN: Snimak gledajte na svoju odgovornost (VIDEO)

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/Youtube

Dok su se vraćali objasnila mu je da je videla svog bivšeg dečka, koji je imao zabranu prilaska i ranije je maltretirao


Kristina Ortiz-Lozano (28) pronađena je mrtva u svojoj kući sa 23 ubodne rane, a za ubistvo je danas osuđen njen bivši dečko Abdelaziz El Ječioui Ourzat.

Oni su bili 12 godina u vezi, a ubistvo je počinio u septembru 2019. u Sauthemptonu kada je video da je otišla na sastanak sa drugim muškarcem.

Na snimcima sigurnosnih kamera iz kafića u kom je Kristina bila na sastanku sa Vinsentom, kojeg je upoznala na popularnoj mreži „Tinder“, uočen je njen bivši dečko koji ju je uhodio.

Vinsent, momak sa kojim je Kristina otišla na sastanku mesec dana nakon raskida sa Abdelazizom, izjavio je u policiji da je primetio kako je ona „promenila boju kada ga je ugledala, kao da se uplašila od zveri“ i odmah mu je rekla da izađu iz kafića.

Dok su se vraćali objasnila mu je da je videla svog bivšeg dečka, koji je imao zabranu prilaska i ranije je maltretirao.

On ih je pratio kada su izašli iz kafiča, a nakon što je stigla do kuće, ušao je za njom i 23 puta je ubo kuhinjskim nožem. Kristina je imala ubodne rane na grudima, stomaku, vratu i odbrambene rane na rukama.

Vinsent je otrčao kod komšija i rekao im da pozovu policiju. Kada je provalio u kuću zatekao je Kristinu kako leži, dok je on bio iznad nje držeći ruku na njenom vratu.

– Klečao je nad njom i držao je, kao da je hteo da je uguši ili drži na podu. Ona je već bila mrtva – rekao je.

Optuženi je na početku negirao ubistvo govoreći da je bio na antidepresivima i da je zapravo ona njega ubola.

Nakon dvonedeljnog suđenja porota ga je proglasila krivim za ubistvo svoje ljubavi iz detinjstva.

Tužilac je opisao ubicu kao ljubomornog bivšeg dečka koji je napao devojku u besu, samo zato što je izašla sa drugim muškarcem.

Zbog korona virusa, proces suđenja vodio se onlajn.


JEZIVA SCENA U BEOGRADU, ISPLIVAO SADA I SNIMAK: Dečak se igra na ogradi pokretnih stepenica


Izvor: Espreso

Crna Gora

O AJKULI U BUDVI SE I DANAS PRIČA: Mladić (21) je od STRAHOVITOG UGRIZA bio skoro PREPOLOVLJEN, 1 detalj je JEZIV!

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Profimedia


Prirodni plen velike bele ajkule je tuna. To je jedna od retkih riba koja se poslednjih godine češće susreće u Jadranskom moru


O tragičnom događaju u Budvi i dan danas se šapuće. Uvalica na samom rubu, desno od poznate plaže Mogren, tik od velike ravne stene koja je omiljeno mesto za sunčanje i kupanje turistima, čuva užasnu priču o rano ugašenom životu.

Jedini poznati napad ajkule na čoveku u crnogorskom primorju dogodio se 13. jula, davne, 1955. godine. Tri mladića odveslala su drvenom barakom ka Budvi iz pravca Jaza, gde su su letovali u koloniji studenata. Prekrasn voda na ovom neobičnom prostoru mamila ih je na kupanje.

Prvi u vodu je uskočio dvadesetjednogodišnji student elektrotehnike iz Čačka – Stevan Stevica Tomašević i ubrzo nakon toga bio je napadnut. Od strahovitog ugriza morske nemani mladić je bio gotovo prepolovljen.

Lokalni ribari su tvrdili kako je Tomaševića napala velika bela ajkula koju je primetila i mornarička straža, pokušavajući bezuspešno da je ulovi. Prema navodima, ajkula je bila dugačka skoro sedam metara.

Prema sećanjima starih Budvana, doplivala je u Jadransko more za jednim američkim brodom, a ka obali crnogorskog primorja privukla ju je lešina magarca koju je neko bacio nedaleko od uvale na rubu plaže Mogren gde se dogodio smrtonosni napad.

Nekoliko dana nakon tragedije, porodica i prijatelji nesrećnog mladića isplivali su čamcem do mesta nesreće i oprostili se od Stevice bacivši cveće i vence u more. Neverovatna je priča o jezivom detalju o kom se pričalo nakon nesreće. Mladić je pre skoka u vodu imao majicu Kajkaškog kluba Čačak, na kojoj je bio izvezen broj 137, koji odgovara datumu njegove smrti.

Mesec dana nakon tragedije, pri vrhu stene koja se uzdiže iznad uvalice na rubu plaže Mogren, porodica tragično nastradalog mladića postavila je spomen ploču. Ona i dan danas stoji na istom mestu, ali uklesani natpis nije moguće pročitati, što zbog nepristupačnosti, što zbog toga što je patina sakrila slova na tabli.

Na tabli je ispisano:

– U uvali iza ove stene, kupajući se sa drugovima, 13. VII 1955. izgubi život Stevan-Stevica Tomašević, student elektrotehnike iz Čačka, u svojoj 22. godini, a kao žrtva morske nemani. Neutešna porodica i drugovi.

O nemilom događaju nije izvestio nijedan štampani medij! Prvi tekst posvećen tragediji kraj plaže Mogren, bio je članak objavljen u „Pobjedi“ od 14. avgusta 1955. godine. Podgorički list je tada izlazio kao dvomesečnik, a tekst je zapravo bio posvećen postavljanju spomen table stradalom Stevanu Tomaševiću.

– U Budvi je prošle nedjelje obavljena jedna neobična i tužna svečanost. Otkrivena je spomen ploča Stevanu-Stevici Tomaševiću studentu elektrotehnike iz Čačka – piše u uvodu teksta.

Tek u trećoj rečenici spominje se kako je mladić stradao – Nesrećni mladić koji je u Budvi ljetovao u koloniji studenata, nastradao je prilikom kupanja od morskog psa – pisala je „Pobjeda“.

U nastavku teksta navodi se ko je prisustvovao i ko je održao govor tokom ceremonije.

Iz odnosa štampanih medija prema ovoj tragediji jasno je da napad ajkule na čoveka, pored jedne od najatraktivnijih plaža Jadrana, nije u ono vreme bila „društveno-podobna tema“.

U ovom detalju treba tražiti razloge zbog čega se minulih godina u brojnim izveštajima povodom ulovljenih ili primećenih ajkula na crnogorskom primorju, nesreća kraj Mogrena pominjala tek uzgred, bez osnovnih informacija i uglavnom uz netačne podatke.

Ovakav odnos medija potpomogao je stvaranju legende po kojoj je nesrećni mladić skočio sa stene direktno u čeljusti nemani koja ga je nakon toga progutala. U gotovo svim verzijama ove nesreće, mladić je bio žrtva velike bele ajkule.

Ova, za ljude svakako najsmrtonosnija vrsta morskog psa, veoma retko zalazi u Jadransko more i još ređe prilazi obali. U Crnoj Gori je, zvanično, ulovljena samo jednom. Pre šesnaest godina na pučini je mladunče ove nemani izvukao poznati budvanski ribar Ilija Rafailović.

Prirodni plen velike bele ajkule je tuna. To je jedna od retkih riba koja se poslednjih godine češće susreće u Jadranskom moru.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h