Connect with us

Bosna

UHAPŠENE DVE OSOBE ZBOG PUCNJAVE: U vatrenom okršaju ranjen muškarac!

Objavljeno

-

Policija, Foto: Profimedia

Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih veštačenja i provera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku


Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je uhapsila je dve osobe zbog pucnjave na području Zenice 20. jula u kojoj je ranjena osoba H.S.

– Kao rezultat aktivnosti, isto veče, nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog dela, na odvojenim lokacijama na području Zenice, locirane su i uhapšene dve osobe koje su se dovodile u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja, a radi se o osobama: A.J., rođen 1986. godine i Š.E., rođen 1988. godine, obojica iz Zenice – istakli su u kantonalnom MUP-u, prenosi Srpskainfo.

Nad uhapšenim osobama je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona provedena kriminalistička obrada nakon čega su, tokom jučerašnjeg dana uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu i otkrivanju izvršilaca, predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, piše Klix.

U sklopu naznačenih aktivnosti, od policijskih timova, a u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici, izvršeni su pretresi u mestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kojim je izvršeno navedeno krivično dela te je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su pobegli nakon izvršenja krivičnog dela.

Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih veštačenja i provera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. Obe osobe koje su uhapšene su od ranije poznate policiji kao višestruki počinioci krivičnih dela, saopštili su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: Espreso

Bosna

ŠTAMPAO LAŽNI NOVAC U STANU! Banjalučanin optužen zbog FALSIFIKOVANJA

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Profimedia

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi


Protiv Mihajla Pavlovića (21) iz Banjaluke Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu zbog falsifikovanja novčanica.

Optuženi se tereti da je u decembru 2020. godine u stanu koji je koristio u Banjaluci, pomoću odgovarajuće opreme napravio veći broj falsifikovanih novčanica u apoenima od 10, 50 i 100 KM, s ciljem da novac stavi u opticaj kao pravi, piše Srpskainfo.

Prilikom pretresa stana od strane policijskih sužbenika Banjaluka, pronađeni su predmeti upotrebljeni za izvršenje krivičnih dela i to oprema i materijal korišten za izradu falsifikovanih novčanica, kao i određena količina falsifikovanih novčanica.

Prema navodima optužnice, jedna od falsifikovanih novčanica istog serijskog broja i načina izrade koja je pronađena prilikom pretresa stana, 16. decembra 2020. godine stavljena je opticaj prilikom plaćanja goriva na benzinskoj pumpi u Banjaluci, nakon čega je radnik posumnjavši u ispravnost novčanice dobrovoljno predao policijskim službenicima.

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h