Connect with us

Region i svet

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Isplivala nova zverstva Azera nad jermenskim civilom – Ja sam ga ubio, tamo je jermenska njuška

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Na internetu se pojavio uznemirujući snimak na kome se vidi muškarac, a pretpostavlja se da je reč o azerbejdžanskom vojniku, koji tvrdi da je pogubio jermenskog civila.


– Prijatelji, tamo je jermenska njuška – navodi on, pokazujući na beli automobil sa jermenskim tablicama.

– Ja sam ga ubio – dodao je.

– Odsečemo im ruke, tako da ne podižu oružje. Neka im to bude lekcija – priča on, dok kamerman pokušava da snimi telo ubijenog čoveka na prednjem sedištu.

Incident se dogodio samo nekoliko dana nakon video snimka koji prikazuje azerbejdžanske vojnike koji odrubljuju glave starijem muškarcu u Nagorno-Karabahu, koji je izazvao negodovanje korisnika društvenih mreža.

„Amnesti Internešenal“, nevladina organizacija za ljudska prava, objavila je u četvrtak da je autorizovala 22 video zapisa koji potiču iz sukoba, a koji prikazuju pogubljenja, zlostavljanje zatvorenika i skrnavljenje tela onih koji su umrli.

Izopačenost i nedostatak humanosti zabeleženi u ovim video zapisima pokazuju namernu nameru da se nanese konačna šteta i poniženje žrtvama, što predstavlja očigledno kršenje međunarodnog humanitarnog prava, rekao je Denis Krivošejev, šef istraživanja „Amnesti Internešenal-a za Centralnu Aziju. Incident se dogodio samo nekoliko dana nakon video snimka koji prikazuje azerbejdžanske vojnike koji odrubljuju glave starijem muškarcu u Nagorno-Karabahu, koji je izazvao negodovanje korisnika društvenih mreža.

„Amnesti Internešenal“, nevladina organizacija za ljudska prava, objavila je u četvrtak da je autorizovala 22 video zapisa koji potiču iz sukoba, a koji prikazuju pogubljenja, zlostavljanje zatvorenika i skrnavljenje tela onih koji su umrli.

Advertisement

Izopačenost i nedostatak humanosti zabeleženi u ovim video zapisima pokazuju namernu nameru da se nanese konačna šteta i poniženje žrtvama, što predstavlja očigledno kršenje međunarodnog humanitarnog prava, rekao je Denis Krivošejev, šef istraživanja „Amnesti Internešenal-a za Centralnu Aziju.

Izvor: Novosti

Hrvatska

LEČIO TRAVAMA ŽENU KOJA JE OBOLELA OD RAKA GRLIĆA MATERICE: Hrvat opružen za NADRILEKARSTVO, detalji su skandal

Objavljeno

-

Objavio

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Penzioner se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona dala oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara)


Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv penzionera (70) zbog počinjenog krivičnog dela nadrilekarstva.

„Optužnicom se 70-godišnji okrivljeni tereti da je od jula 2020. do septembra 2021. u Zagrebu; iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje i nije ovlašćen da leči druge; u prostoru svoje „ordinacije“ primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge, prenosi Danica.hr.

Usluge im je pružao terapijama bioenergijom i raznim lekovitim travama i drugim nenaučnim metodama, što je oglašavao na svojoj veb stranici. On se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona predala ukupno oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara).

Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala da odlazi kod lekara, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja.

Advertisement

„Stanje joj se poboljšalo tek pošto je u potpunosti prestala da posećuje osumnjičenog i nastavila s redovnim lečenjem u medicinskoj ustanovi“, navode varaždinski tužioci.

Inače, za to krivično delo predviđena je kazna do godinu dana zatvora. Da je nastupila smrt pacijenta, kazna bi bila osetno viša.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h