Connect with us

Region i svet

STARICA PREMINULA NAKON ŠTO JE PRIMILA VAKCINU! Ministarstvo se odmah oglasilo, sazvana je KOMISIJA

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Kako je objavila Slovenačka televizija, slučaj je prijavljen zdravstvenim vlastima, ali za sada nije poznato više konkretnih podataka, prenosi hrvatski Index


Jedna korisnica slovenačkog doma za stare preminula je nakon što je primila vakcinu protiv korona virusa, koju su razvile kompanije Fajzer i Bajontek, prenose slovenački mediji.

Međutim, kako napominju, njena smrt nije neposredno povezana s vakcinisanjem, a ona je bolovala i od drugih pratećih bolesti.

Kako je objavila Slovenačka televizija, slučaj je prijavljen zdravstvenim vlastima, ali za sada nije poznato više konkretnih podataka, prenosi hrvatski Index.

Nacionalni Institut za javno zdravlje saopštio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog učinka nakon vakcinisanja i jedan smrtni slučaj koji „koincidira sa vakcinisanjem“, o cemu je onda obavestio i Ministarstvo zdravlja.

Advertisement

Ministarstvo će, kako se navodi, sazvati komisiju za vakcinisanje kako bi se taj slučaj detaljno proučio i da bi se ustanovilo da li postoji „ikakva veza“ između vakcinisanja i smrti korisnice.


AKO NEGDE U SRBIJI VIDITE OVOG ČOVEKA, HITNO ZOVITE POLICIJU! Veoma je važno!


Izvor: Espreso

Hrvatska

LEČIO TRAVAMA ŽENU KOJA JE OBOLELA OD RAKA GRLIĆA MATERICE: Hrvat opružen za NADRILEKARSTVO, detalji su skandal

Objavljeno

-

Objavio

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Penzioner se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona dala oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara)


Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv penzionera (70) zbog počinjenog krivičnog dela nadrilekarstva.

„Optužnicom se 70-godišnji okrivljeni tereti da je od jula 2020. do septembra 2021. u Zagrebu; iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje i nije ovlašćen da leči druge; u prostoru svoje „ordinacije“ primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge, prenosi Danica.hr.

Usluge im je pružao terapijama bioenergijom i raznim lekovitim travama i drugim nenaučnim metodama, što je oglašavao na svojoj veb stranici. On se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona predala ukupno oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara).

Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala da odlazi kod lekara, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja.

Advertisement

„Stanje joj se poboljšalo tek pošto je u potpunosti prestala da posećuje osumnjičenog i nastavila s redovnim lečenjem u medicinskoj ustanovi“, navode varaždinski tužioci.

Inače, za to krivično delo predviđena je kazna do godinu dana zatvora. Da je nastupila smrt pacijenta, kazna bi bila osetno viša.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h