Connect with us

Bosna

ŠTAMPAO LAŽNI NOVAC U STANU! Banjalučanin optužen zbog FALSIFIKOVANJA

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Profimedia

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi


Protiv Mihajla Pavlovića (21) iz Banjaluke Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu zbog falsifikovanja novčanica.

Optuženi se tereti da je u decembru 2020. godine u stanu koji je koristio u Banjaluci, pomoću odgovarajuće opreme napravio veći broj falsifikovanih novčanica u apoenima od 10, 50 i 100 KM, s ciljem da novac stavi u opticaj kao pravi, piše Srpskainfo.

Prilikom pretresa stana od strane policijskih sužbenika Banjaluka, pronađeni su predmeti upotrebljeni za izvršenje krivičnih dela i to oprema i materijal korišten za izradu falsifikovanih novčanica, kao i određena količina falsifikovanih novčanica.

Prema navodima optužnice, jedna od falsifikovanih novčanica istog serijskog broja i načina izrade koja je pronađena prilikom pretresa stana, 16. decembra 2020. godine stavljena je opticaj prilikom plaćanja goriva na benzinskoj pumpi u Banjaluci, nakon čega je radnik posumnjavši u ispravnost novčanice dobrovoljno predao policijskim službenicima.

Advertisement

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi.

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Bosna

HOROR! Pronađeno BEŽIVOTNO TELO na putu, hitno se oglasili iz POLICIJE

Objavljeno

-

Foto: Nenad Kostić

Policiju je u petak oko 17.55 pozvalo lice R. A. i reklo da je D. R. oko 13.30 otišao u šumu zaprežnim kolima, ali da se kući vratio konj vukući kola, ali gazde nije bilo


Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 29. aprila na makadamskom putu u mestu Burnice pronašli beživotno telo D.R. iz Bratunca.

Kako se navodi u saopštenju, policija se tog dana oko 17.55 javilo lice R. A. i reklo da je D. R. oko 13.30 otišao u šumu zaprežnim kolima.

Međutim, nešto pre 18 časova, kući se vratio konj vukući kola, ali D. R. nije bilo.

– Policijski službenici su zajedno sa dežurnim doktorom mrtvozornikom izašli na lice mesta, i izvršili pregled užeg i šireg lica mesta, kao i pregled tela. Tom prilikom je konstatovano da je smrt nastupila prirodnim putem, kao i da nije bilo tragova nasilja – navodi se u saopštenju.

Advertisement

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h