Connect with us

Makedonija

SKOPLJE UVODI NOVE RIGOROZNIJE MERE: Zatvaraju se delovi kafića, a priča se i o SERTIFIKATIMA!

Objavljeno

-

Severna Makedonija, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vlada je najavila pojačane kontrole kako bi se nove restriktivne antikovid mere striktno poštovale, a predviđene su novčane kazne


Prema odluci vlade u Skoplju, zbog ubrzanog širenja virusa od 16. avgusta je zabranjen rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata, a za sedenje u otvorenim delovima kafića, restorana i klubova stariji od 18 godina će morati da imaju potvrdu o bar jednoj primljenoj dozi vakcine.

Ugositeljske objekte će moći da posećuju i građani sa potvrdom o preležanom kovidu, ali samo 45 dana nakon preležane bolesti, posle čega će morati da imaju potvrdu o vakcinaciji kao i svi ostali.

Vlada je najavila pojačane kontrole kako bi se nove restriktivne antikovid mere striktno poštovale, a predviđene su novčane kazne. Za građane koji nemaju protvrdu, ili imaju lažnu kazna je 250 evra, za pravno lice od 2.500 do 30.000 evra u zavisnosti od veličine objekta, a za odgovorno lice 1.500 evra.

Pored odlaska u kafiće, restorane ili noćne klubove, kovid sertifikat će biti neophodan i za sve vrste proslava, koje se mogu organizovati samo na otovrenom kao i za koncerte, seminare, konferencije, kulturne i sportske događaje.

Advertisement

Rad noćnih klubova, diskoteka, barova i dalje je ograničen na 50 odsto kapaciteta otvorenih delova i mogu da prime najviše 1.000 posetilaca, uz poštovanje postojećih antikovid protokola.

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Makedonija

NASTAVLJAJU SE PROTESTI U MAKEDONIJI: Povređeni policajci, KAMENICE i palete SEVAJU na sve strane!

Objavljeno

-

Protesti u Makedoniji, Foto: Printscreen/Youtube/Aleksandra Dukovska

Na Skupštini su oštećeni prozori, a vidljivi su i predmeti koji su bačeni na pripadnike MUP-a i zgradu

Posle jučerašnjih sukoba demonstranata i policije na ulicama Skoplja, protesti u prestonici Severne Makedonije nastavljeni su i danas.

Na snimku se može videti kako demonstranti bacaju kamenice i palete u opštem haosu koji je vladao na ulicama.

Ovo je peti dan kako građani i deo opozicione stranke izražavaju nezadovoljstvo francuskim predlogom za koji smatraju da je štetan po državu i da ne štiti interese države.

Podsetimo, u sukobima na protestu protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija Severne Makedonije sinoć je u Skoplju povređeno 47 policajaca, od kojih dva teško, a specijalna policija rasterala je demonstrante koji su bili ispred zgrade Skupštine i neke od njih privela.

U jučerašnjim protestima protiv francuskog predloga oštećene su zgrade Ministarstva spoljnih poslova i parlamenta. Razbijeno je staklo na glavnim vratima Ministarstva spoljnih poslova, a vidljive su i ljuske od jaja, staklo i farba koje su demonstranti bacili na zgradu ovog ministarstva.

Advertisement

Na Skupštini su oštećeni prozori, a vidljivi su i predmeti koji su bačeni na pripadnike MUP-a i zgradu.

Tokom protesta polomljeno je 16 policijskih štitova, nekoliko zaštitnih policijskih šlemova i radio veza, a oštećena je policijska kuća ispred Skupštine i policijsko vozilo.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h