Connect with us

Hrvatska

SKANDAL, DOKTORKA LJILJANA KRŽELJ ODBIJA DA VAKCINIŠE LJUDE! Priča im da će im od vakcine OBOLETI MOZAK!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Doktor medicine Davor Juričić, zaposleni u Hitnoj pomoći Split Ispostava Šolta, potvrđuje navode meštana


Pacijenti doktorice Ljiljane Krželj s ostrva Šolte tvrde kako ih ona ne želi vakcinisati. Prema njima, ona čak i ne želi zapisati da su oni voljni tu istu vakcinu primiti. „To vam nije dobro. Od vakcine će vam mozak oboleti“ to su opravdanja koja svojim pacijentima navodno govori dr. Ljiljana Krželj kad od nje zatraže da se zapišu za vakcinisanje protiv koronavirusa, piše 24sata. Stanovnici Šolte su se tako našli u problemima. Naime, doktorica vakcinu navodno ne odobrava, a njoj se pak niko ne želi zameriti. Doktor medicine Davor Juričić, zaposleni u Hitnoj pomoći Split Ispostava Šolta, potvrđuje navode meštana. On kaže kako je i sam nekoliko puta imao problema s doktoricom Krželj.

„I oni koji žive na Šolti, pa čak i oni koji imaju odabrane porodične lekare u Splitu, ali su redovno na ostrvu, kažu mi: ‘Što ako me nešto zaboli, a u smeni je dr. Krželj?“

„Doktorica Senka Brajčić i ja uvek uskočimo i kad nije naša smena, čak i kad nije hitni slučaj, iako bi ljudi po proceduri trebali otići kod dr. Krželj. Svesni su očigledno da tamo neće dobiti adekvatnu pomoć, a mi pokušavamo učiniti šta možemo, ali to možemo napraviti 50 ili sto puta, ali ne možemo beskonačno…“ ispričao je dr. Juričić.

Njemu je jednom dr. Krželj rekla da je koronavirus ustvari ‘politički virus’ i da ne postoji. On je nekoliko puta obaveštavao svoje nadređene o njoj. Direktor Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa zna sve oko dr. Krželj kao i njeno mišljenje o vakcinama, no isto tako priznaje kako je gotovo nemoćan. „Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Recimo, pre nekoliko mjeseci je bila inspekcija te smo je kaznili zbog dolaska na posao u 7.50 sati, dok je radno vreme u ordinaciji trebalo da započne u 7 ujutru. No za konkretne terapije ili nepropisivanje vakcina, tu se radi o njenoj stručnoj proceni. E sad, samo dva tela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je reč o sudskim veštacima medicinske struke ili pak lekarima imenovanim od strane naše Komore“ ispričao je dr. Rađa za 24sata.

Sama doktorica odbila je pričati s novinarima o navodima meštana, te im je poželela svako dobro.

Izvor: Espreso

Hrvatska

ZA PUN REZERVOAR ĆE MORATI DA DAJU ČAK 8 EVRA VIŠE! Komšije podigle cenu GORIVA DO NEBESA

Objavljeno

-

Objavio

Benzin, Foto: Stefan Jokić


Na benzinskim pumpama širom Hrvatske su u ponedeljak nastale ogromne gužve, jer su vozači pohrlili da napune rezervoare pre ponoći


Cene motornih goriva u Hrvatskoj će biti povećane danas, a kako bi ublažila njihov rast, Vlada te zemlje će fiksirati maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjiti akcize na dizel i benzin, izjavio je premijer Andrej Plenković, na sednici Vlade.

On je dalje rekao da vlada očekuje kako će cena dizela od danas biti 12.53 kune ili 1,65 evra, benzina 12,19 kuna ili 1,6 evra po litri, a plavog dizela 8,04 kune (1,0 evro), prenosi Hina.

To, prema računici portala Index.hr, znači da je od ponoći pun rezervoar benzina skuplji za oko 40 kuna (5,3 evra), dizela za oko 60 kuna (7,9 evra), a autogasa za 25 kuna (3,3 evra).

Podsetivši da je Vlada pre mesec dana donela uredbu kojom je fiksirala cene motornih goriva, Plenković je naveo da bi u slučaju da se išlo s dalljim zamrzavanjem cena – mnogi distributeri poslovali s gubitkom.

Na benzinskim pumpama širom Hrvatske su u ponedeljak nastale ogromne gužve, jer su vozači pohrlili da napune rezervoare pre ponoći, izveštavaju hrvatski mediji.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h