Connect with us

Crna Gora

PRVA PORUKA HIROTONISANOG MITROPOLITA JOANIKIJA: Trebaće nam vremena da prevaziđemo ove podele

Objavljeno

-

Mitropolit Joankije, Foto: Printscreen/Twitter

On je nakon što je ustoličen u Cetinjskom manastiru kazao da se na Cetinju moglo videti dosta podela koje su, kako kaže veštački izazvane.


Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je danas da će „trebati dosta vremena da prevaziđemo ove podele“.

On je nakon što je ustoličen u Cetinjskom manastiru kazao da se na Cetinju moglo videti dosta podela koje su, kako kaže veštački izazvane.

„Mi smo činili sve da ih ne bude, ali trebaće nam dosta vremena“, naveo je on.
„Vašim dolaskom i deleći zabrinutost pokazali ste veliku ljubav prema celom narodu Crne Gore“ naveo je Joanikije u obraćanju patrijarhu srpskom Porfiriju.

Patrijarh srpski Porfirije je na ustoličenju je rekao da je Joanikije izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

„To je velika dužnost i čast doći na tron Svetog Petra Cetinjskog i mnogih svetitelja do danas i posle velikog oca blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija. Nismo došli ovde da bilo šta otmemo i ugrozimo ili ne daj Bože ukrademo, došli smo da obavimo sveti čin Vašeg ustoličenja“, rekao je Porfirije.
On je dodao da je „mir ovde potrebniji nego išta“.

„Vi ste ovde da ne pitate ko je ko i kom narodu pripada, Vi ste ovde da otupljujete oštrice i spajate mostove“, kazao je Porfirije.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

PROMENJENI USLOVI ZA ULAZAK U CRNU GORU: Evo na šta treba da obratite pažnju, OD DANAS NA SNAZI

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: EPA/Boris Pejović


Od danas 2. januara 2022. godine pooštreni su uslovi za ulazak u Crnu Goru


Ministarstvo zdravlja je saopštila uslove pod kojima se epidemiološke mere moraju poštovati – da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest meseci.

Neophodan je dokaz da je osoba prebolela Kovid-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

– U oba slučaja, lice mora da poseduje ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana nakon negativnog PCR testa.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h