Connect with us

Crna Gora

PROMENJENI USLOVI ZA ULAZAK U CRNU GORU: Evo na šta treba da obratite pažnju, OD DANAS NA SNAZI

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: EPA/Boris Pejović

Od danas 2. januara 2022. godine pooštreni su uslovi za ulazak u Crnu Goru


Ministarstvo zdravlja je saopštila uslove pod kojima se epidemiološke mere moraju poštovati – da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest meseci.

Neophodan je dokaz da je osoba prebolela Kovid-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

– U oba slučaja, lice mora da poseduje ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana nakon negativnog PCR testa.

Izvor: Espreso

Crna Gora

CRNA GORA UVODI NOVE MERE PROTIV KORONA VIRUSA: Stupaju na snagu 25. septembra!

Objavljeno

-

Crna Gora, Foto: Profimedia


Nacionalna kovid potvrda izdaje se odmah posle primanja druge doze vakcine i odmah će biti validna


Crnogorska vlada donela je nove mere u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će biti na snazi od 25. septembra do 8. oktobra.

Nacionalna kovid potvrda izdaje se odmah posle primanja druge doze vakcine i odmah će biti validna, prenose Vijesti.

Osim za ulazak u tržne centre i unutrašnjoj ugostiteljskih objekata, potvrda je uslov i za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri subjekta, objekte koji se bave trgovinom neprehrambene robe, a čija površina je veća od 1.000 metara kvadratnih.

Na svadbama i drugim privatnim proslavama u ugostiteljskim objektima, uz posedovanje potvrde, ograničava se na 50, i u slučaju da se svečanost organizuje na otvorenom.

Dozvoljava se izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, uz obavezu da svi zaposleni, muzičari i gosti ispunjavaju jedan od uslova iz Naiconalne potvrde.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h