Connect with us

Region i svet

POKUŠALA JE DA UBIJE MLADU NA SVADBI: Mladoženja izgubio razum kad joj je PONUDILA OVU STVAR

Objavljeno

-

Svadba, Foto: Printscreen/TikTok/oz_valdo

Na jednom venčanju koje je orgnizovala nastala je velika svađa nakon što je mladoženjina majka pokušala navesti svoju snaju da pojede kolač koji je mogao da je košta života

Na venčanjima se često dogode nepredvidive situacije, ali ovako nešto se ne dešava često. Jedna organizatorka venčanja otkrila je najluđu i najdramatičniju situaciju kojoj je prisustvovala.

Na jednom venčanju koje je organizovala nastala je velika svađa nakon što je mladoženjina majka pokušala navesti svoju snaju da pojede kolač koji je mogao da je košta života.

– Sve počinje sasvim normalno. U mojim papirima bila je beleška: “Mlada je ozbiljno alergična na kokos.” Poslastičarka je to znala, torta nije sadržala kokos i bili smo spremni za venčanje – ispričala je ona i dodala je kako je za vreme koktela, između svečanosti i prijemne večere, primetila neplaniranu dostavu kolača.

– Majka mladoženje otkrila je kako ih je ona naručila kao i da je samo htela da bude sigurna da svi imaju dovoljno deserta. To nije tako neobično – objasnila je.

Međutim, nakon sečenja torte, stvari su eskalirale. Svekrva je uzela jedan kolač i njime ponudila mladu. Ona je pristala i krenula da uzme zalogaj kada ju je suprug zaustavio i rekao: ”Mama, znaš da je alergična.”

– Kolač je bio prekriven kokosom. Srećom, mladoženja je to primetio i nije joj dao da ga pojede. Usledila je tišina od 15 sekundi. Niko u prostoriji se nije pomakao. Mladoženja gleda u svoju mamu. Mlada izgleda apsolutno užasnuto i uplašeno, a mladoženjina majka, koja je pokušala da otruje svoju snaju, izgleda kao da se ništa nije dogodilo.

Stvari su se tada postale još gadnije. Mladoženja je izgubio razum, bacio kolač na pod, pocrveneo u licu i počeo da urla na svoju majku, rekavši joj: “Ti si užasna osoba! Nikad nisi podržavala ovu vezu, ali ovo je stvarno nisko čak i za tebe. Mogla si je poslati u bolnicu, mogla je da doživi anafilaktički šok.”

Organizatorka kaže da je mladoženja nastavio da viče sve dok se njegova mama nije okrenula prema njemu i mirno rekla: “Nesreće se događaju svaki dan, dragi”, a zatim se vratila na svoje mesto, pokupila stvari i napustila venčanje.

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

O AJKULI U BUDVI SE I DANAS PRIČA: Mladić (21) je od STRAHOVITOG UGRIZA bio skoro PREPOLOVLJEN, 1 detalj je JEZIV!

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Profimedia


Prirodni plen velike bele ajkule je tuna. To je jedna od retkih riba koja se poslednjih godine češće susreće u Jadranskom moru


O tragičnom događaju u Budvi i dan danas se šapuće. Uvalica na samom rubu, desno od poznate plaže Mogren, tik od velike ravne stene koja je omiljeno mesto za sunčanje i kupanje turistima, čuva užasnu priču o rano ugašenom životu.

Jedini poznati napad ajkule na čoveku u crnogorskom primorju dogodio se 13. jula, davne, 1955. godine. Tri mladića odveslala su drvenom barakom ka Budvi iz pravca Jaza, gde su su letovali u koloniji studenata. Prekrasn voda na ovom neobičnom prostoru mamila ih je na kupanje.

Prvi u vodu je uskočio dvadesetjednogodišnji student elektrotehnike iz Čačka – Stevan Stevica Tomašević i ubrzo nakon toga bio je napadnut. Od strahovitog ugriza morske nemani mladić je bio gotovo prepolovljen.

Lokalni ribari su tvrdili kako je Tomaševića napala velika bela ajkula koju je primetila i mornarička straža, pokušavajući bezuspešno da je ulovi. Prema navodima, ajkula je bila dugačka skoro sedam metara.

Prema sećanjima starih Budvana, doplivala je u Jadransko more za jednim američkim brodom, a ka obali crnogorskog primorja privukla ju je lešina magarca koju je neko bacio nedaleko od uvale na rubu plaže Mogren gde se dogodio smrtonosni napad.

Nekoliko dana nakon tragedije, porodica i prijatelji nesrećnog mladića isplivali su čamcem do mesta nesreće i oprostili se od Stevice bacivši cveće i vence u more. Neverovatna je priča o jezivom detalju o kom se pričalo nakon nesreće. Mladić je pre skoka u vodu imao majicu Kajkaškog kluba Čačak, na kojoj je bio izvezen broj 137, koji odgovara datumu njegove smrti.

Mesec dana nakon tragedije, pri vrhu stene koja se uzdiže iznad uvalice na rubu plaže Mogren, porodica tragično nastradalog mladića postavila je spomen ploču. Ona i dan danas stoji na istom mestu, ali uklesani natpis nije moguće pročitati, što zbog nepristupačnosti, što zbog toga što je patina sakrila slova na tabli.

Na tabli je ispisano:

– U uvali iza ove stene, kupajući se sa drugovima, 13. VII 1955. izgubi život Stevan-Stevica Tomašević, student elektrotehnike iz Čačka, u svojoj 22. godini, a kao žrtva morske nemani. Neutešna porodica i drugovi.

O nemilom događaju nije izvestio nijedan štampani medij! Prvi tekst posvećen tragediji kraj plaže Mogren, bio je članak objavljen u „Pobjedi“ od 14. avgusta 1955. godine. Podgorički list je tada izlazio kao dvomesečnik, a tekst je zapravo bio posvećen postavljanju spomen table stradalom Stevanu Tomaševiću.

– U Budvi je prošle nedjelje obavljena jedna neobična i tužna svečanost. Otkrivena je spomen ploča Stevanu-Stevici Tomaševiću studentu elektrotehnike iz Čačka – piše u uvodu teksta.

Tek u trećoj rečenici spominje se kako je mladić stradao – Nesrećni mladić koji je u Budvi ljetovao u koloniji studenata, nastradao je prilikom kupanja od morskog psa – pisala je „Pobjeda“.

U nastavku teksta navodi se ko je prisustvovao i ko je održao govor tokom ceremonije.

Iz odnosa štampanih medija prema ovoj tragediji jasno je da napad ajkule na čoveka, pored jedne od najatraktivnijih plaža Jadrana, nije u ono vreme bila „društveno-podobna tema“.

U ovom detalju treba tražiti razloge zbog čega se minulih godina u brojnim izveštajima povodom ulovljenih ili primećenih ajkula na crnogorskom primorju, nesreća kraj Mogrena pominjala tek uzgred, bez osnovnih informacija i uglavnom uz netačne podatke.

Ovakav odnos medija potpomogao je stvaranju legende po kojoj je nesrećni mladić skočio sa stene direktno u čeljusti nemani koja ga je nakon toga progutala. U gotovo svim verzijama ove nesreće, mladić je bio žrtva velike bele ajkule.

Ova, za ljude svakako najsmrtonosnija vrsta morskog psa, veoma retko zalazi u Jadransko more i još ređe prilazi obali. U Crnoj Gori je, zvanično, ulovljena samo jednom. Pre šesnaest godina na pučini je mladunče ove nemani izvukao poznati budvanski ribar Ilija Rafailović.

Prirodni plen velike bele ajkule je tuna. To je jedna od retkih riba koja se poslednjih godine češće susreće u Jadranskom moru.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h